„Ha elég sokan állunk ki a tiltás ellen, megváltoztathatjuk Brüsszel döntését”

Kovács Zoltán: Az olajtermékek szankciója is témája a nemzeti konzultációnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook / Magyarország Kormánya2022. 10. 05. 9:10
Kovács Zoltán (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Kovács Zoltán (Fotó: MTI/Illyés Tibor) Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az elhibázott brüsszeli szankciós politikáról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül az olajra és az olajtermékekre kivetett korlátozások mellett 

– emelte ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a nemzeti konzultáció kapcsán készített videójában. Kovács Zoltán kifejtette: hosszú ideig a háború kitörése után arról volt szó, hogy hogy az energiát illetően nem akarnak bevezetni szankciókat. Majd júniusban hirtelen minden megváltozott, és Brüsszel kierőltetett egy döntést az orosz kőolaj illetve olajszármazékok tiltásáról.  

Mi kezdettől fogva azt mondtuk, hogy az energiaárakra kivetett bármilyen szankció mind a magyar, mind az európai gazdaság esetében egy arra ledobott atombombával lenne egyenértékű

– hangsúlyozta Kovács Zoltán. 

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy Magyarország esetében, amelynek nincsenek tengeri kikötői, és csak vezetéken érkezhet ide gáz és kőolaj is, nyilvánvaló, hogy egy ilyen átállás csak hosszú évek és sok száz milliárd forint befektetése után lenne megvalósítható. 

– Ezért, hosszú küzdelem és kemény harcok után, a miniszterelnöknek sikerül mentességet elérnie az orosz kőolajra kivetett szankciókat illetően – fejtette ki Kovács Zoltán, majd hozzátette: mára már látjuk, hogy ezek a szankciók Európának sokkal jobban fájnak, mint Oroszországnak, hiszen utóbbinak bevételei még nőttek is, miközben Európában elszabadult az infláció.

– Irányváltásra van szükség az európai politikában! Ha kellően sokan állunk ki emellett, és elmondjuk a véleményünket, sikerülni fog megváltoztatni ezeket a döntéseket

– emelte ki Kovács Zoltán. 

Borítókép: Kovács Zoltán (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.