időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Ismét csaknem 12 ezer ukrajnai menekült érkezett hazánkba

Magyar Nemzet
2022.10.09. 09:14 2022.10.09. 09:25
Ismét csaknem 12 ezer ukrajnai menekült érkezett hazánkba

Az ukrán–magyar határszakaszon 5980-an, a román–magyar határszakaszon pedig 5832-en léptek be szombaton Magyarországra azok közül, akik az ukrán–orosz háború elől menekültek – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
A beléptetettek közül a rendőrség 251 személynek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami harminc napig érvényes. A menekülteknek ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.
Vonattal hetven menekült – köztük 23 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – írta az ORFK.    
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőrszövetséggel közösen segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: Menekültek (Fotó: Mirkó István)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.