időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Leállt a forgalom a Margit hídon a diáktüntetés miatt

Magyar Nemzet
2022.10.05. 18:23 2022.10.05. 18:32
Leállt a forgalom a Margit hídon a diáktüntetés miatt

Lezárták a Margit hidat a mai diák- és pedagógustüntetés miatt. A tüntetők felvonulásának hatására 

megállt a közlekedés a Jászai Mari térnél, a rendőrség lezárta a hídra vezető forgalmat. A demonstráció résztvevői az egész úttestet elfoglalták, a villamosközlekedést megbénították. 

A szervezők arra kérték a demonstrálókat, hogy a villamosokat engedjék át. A felvonulók egyik molinóján a „Ne rúgjátok ki a tanárainkat!” felirat állt. Egy diák a kormánypárti parlamenti képviselőket arra kérte, hogy ne nézzék le a tanárokat, és szerinte a diákok jövőjét elvették, amit a diákoknak vissza kell venniük. 

A tömeget arra szólították fel, hogy a híd budai oldala felé vegyék az irányt, mert nincs elég hely a Jászai Mari tér környékén. A szervezők cetliket és krétákat osztogattak, amivel aszfaltrajzokat készíthettek a résztvevők. A budai oldalon lévő villamosmegállóban is transzparenseket tartó tüntetők várakoztak. 

A szerdai tüntetéssorozat között ellenzéki politikusok is találhatók, néhány a Facebookon fejezték ki támogatásukat, de páran a helyszínen is jelen vannak. A délutáni megmozduláson a tudósítások szerint pár ezren vehetnek részt.

Borítókép: Tüntetők foglalják el a Margit-hidat (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.