„Nem lehet egyszerre örülni a szankcióknak, majd a következményeit a kormányra hárítani”

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Wintermantel Zsolt az FKF alkalmazottak sztrájkja kapcsán nyilatkozott a Hír TV-n.

Forrás: Facebook/Fidesz Budapest2022. 10. 05. 10:13
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2022. szeptember 5. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond az ukrajnai háború elõl menekülõk megsegítésére létrehozott Budapest Helps információs és közösségi központ megnyitóján a belvárosi Bárczy István utcában 2022. szeptember 5-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen álságos Karácsony Gergely viselkedése, hiszen az elszabaduló energiaárak, a magas infláció egészen egyszerűen a háborúnak és az arra adott rossz válasznak, vagyis a brüsszeli szankciós politikának a következménye, amelyet a főpolgármester kifejezetten szorgalmazott és örült neki – fogalmazott Wintermantel Zsolt a Hír TV-n az FKF alkalmazottak sztrájkja kapcsán.

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője közölte: 

nem lehet egyszerre örülni a szankcióknak, majd a következményeit a kormányra hárítani és a kormánytól várni a megoldást. 

Hozzátette: 

a hulladékkezelés a Fővárosi Önkormányzat törvényi feladata, az FKF pedig a fővárosi tulajdonában van, vagyis minden felelősség a főpolgármesteré.

Az eddigi beszámolók alapján, a sztrájkolók azt sérelmezik, hogy a főváros baloldali vezetése hazugságokat terjeszt a fizetésükről, ráadásul ellenőröket vettek fel, hogy kémkedjenek a dolgozók után, az ellenőrök viszont sokkal többet keresnek, mint ők. Különös fényt vet a jelenlegi helyzetre, hogy a céget vezető Mártha Imre magasan az átlagkereset feletti luxusban él, szakértők 50-60 milliárdra becsülik diszkréten összeszedett ingatlanvagyonát. Az eddigi tudósítások szerint szerint a fővárosi cég baloldali vezetése mégsem hajlandó tárgyalni a dolgozókkal, sőt kirúgással fenyegették meg őket. Mindeközben a céget működtető Fővárosi Önkormányzat folyamatosan a kormányra hárítja a felelőséget.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.