időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

„Nem lehet egyszerre örülni a szankcióknak, majd a következményeit a kormányra hárítani”

Forrás: Facebook/Fidesz Budapest
2022.10.05. 10:13 2022.10.05. 12:03
„Nem lehet egyszerre örülni a szankcióknak, majd a következményeit a kormányra hárítani”

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Wintermantel Zsolt az FKF alkalmazottak sztrájkja kapcsán nyilatkozott a Hír TV-n.

Különösen álságos Karácsony Gergely viselkedése, hiszen az elszabaduló energiaárak, a magas infláció egészen egyszerűen a háborúnak és az arra adott rossz válasznak, vagyis a brüsszeli szankciós politikának a következménye, amelyet a főpolgármester kifejezetten szorgalmazott és örült neki – fogalmazott Wintermantel Zsolt a Hír TV-n az FKF alkalmazottak sztrájkja kapcsán.

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője közölte: 

nem lehet egyszerre örülni a szankcióknak, majd a következményeit a kormányra hárítani és a kormánytól várni a megoldást. 

Hozzátette: 

a hulladékkezelés a Fővárosi Önkormányzat törvényi feladata, az FKF pedig a fővárosi tulajdonában van, vagyis minden felelősség a főpolgármesteré.

Az eddigi beszámolók alapján, a sztrájkolók azt sérelmezik, hogy a főváros baloldali vezetése hazugságokat terjeszt a fizetésükről, ráadásul ellenőröket vettek fel, hogy kémkedjenek a dolgozók után, az ellenőrök viszont sokkal többet keresnek, mint ők. Különös fényt vet a jelenlegi helyzetre, hogy a céget vezető Mártha Imre magasan az átlagkereset feletti luxusban él, szakértők 50-60 milliárdra becsülik diszkréten összeszedett ingatlanvagyonát. Az eddigi tudósítások szerint szerint a fővárosi cég baloldali vezetése mégsem hajlandó tárgyalni a dolgozókkal, sőt kirúgással fenyegették meg őket. Mindeközben a céget működtető Fővárosi Önkormányzat folyamatosan a kormányra hárítja a felelőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.