Novák Katalin: Bátran vállaljuk vallási meggyőződésünket

A köztársasági elnök arra buzdít mindenkit, jelölje meg a népszavazáson, hogy mely vallási felekezethez tartozik.

2022. 10. 03. 16:06
null
2022.03.31. Budapest Novák Katalin Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közös jövőnket alakító jó döntésekhez ismernünk kell országunkat, közösségeit és azokat akik alkotják

 – hívta fel a figyelmet Novák Katalin a népszámlálás fontosságára Facebook-bejegyzésében. 

A köztársasági elnök arra kéri a magyarokat, hogy az október 1. és november 28. közötti népszámláson vallják meg hitüket, jelöljék meg azt a felekezetet, amelyhez tartoznak. 

Én is így fogok tenni

 – tette hozzá. 

Ismert: október 1-jén elindult a nép- és lakásszámlálás, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által tízévente lebonyolított legnagyobb statisztikai adatgyűjtés.

Az egész országban egy időben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon végrehajtott adatfelvétel kiterjed minden lakásra és személyre. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről – olvasható a KSH lapunknak eljuttatott közleményében. 

A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.

 

Borítókép: Novák Katalin (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.