időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Novák Katalin: Bátran vállaljuk vallási meggyőződésünket

2022.10.03. 16:06 2022.10.03. 16:34
Novák Katalin: Bátran vállaljuk vallási meggyőződésünket

A közös jövőnket alakító jó döntésekhez ismernünk kell országunkat, közösségeit és azokat akik alkotják

 – hívta fel a figyelmet Novák Katalin a népszámlálás fontosságára Facebook-bejegyzésében. 

A köztársasági elnök arra kéri a magyarokat, hogy az október 1. és november 28. közötti népszámláson vallják meg hitüket, jelöljék meg azt a felekezetet, amelyhez tartoznak. 

Én is így fogok tenni

 – tette hozzá. 

Ismert: október 1-jén elindult a nép- és lakásszámlálás, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által tízévente lebonyolított legnagyobb statisztikai adatgyűjtés.

Az egész országban egy időben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon végrehajtott adatfelvétel kiterjed minden lakásra és személyre. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről – olvasható a KSH lapunknak eljuttatott közleményében. 

A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.

 

Borítókép: Novák Katalin (Forrás: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.