Rétvári Bence: A baloldal ne akadályozza az uniós források megszerzését

Nemzetáruló CIA-ügynök Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök - idézte Murányi Levente 1956-os elítélt, volt Jobbik alelnök szavait az államtitkár.

2022. 10. 24. 15:49
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. június 28. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese kijelentette, hogy az elmúlt hétvégén történt két esemény, ami mutatja a kontrasztot a „fideszes egypárti túlhatalom képviselői" és „a szabad, polgári Magyarország képviselői" között. A frakcióvezető-helyettest a kommunista egypártrendszerre emlékeztette, hogy őt, a Jobbik parlamenti frakcióvezetőjét, valamint szimpatizánsaikat rendőrök igazoltatták a Szabadság téri emlékműnél. Szerinte vidéken nincs közbiztonság rendőrök hiánya miatt, amíg a Jobbik előre egyeztetett rendezvényén hirtelen előugrott tizenkét rendőr. Kitért arra is, hogy a pedagógustüntetés szerinte több tízezres tömegében, mely létszámának becslését „Rákay Philip fideszes számlálóbiztosra" bízná, ugyanazokat az arcokat látta, mint akik 1956-ot kezdték. Megismételte a tüntetés jelszavát, mely szerint „tanár nélkül nincs jövő", és támogatta egy oktatási kerekasztal összehívását. Szerinte álságos és cinikus az az érvelés, hogy az uniós forráshoz kötik a tanárok béremelését, és hozzátette: a GDP 8 százalékát kellene az oktatásra költeni, valamint a diplomás minimálbért a tanároknak odaadni.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában idézte Murányi Levente 1956-os elítéltet, korábbi Jobbik-alelnököt, aki szerint 

a Jobbik már csak a pénzről szól, a jobbikosok Gyurcsány csicskásai, és a Jobbik nem egy nemzeti párt, valamint Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök nemzetáruló CIA-ügynök. 

Arra a felvetésre, hogy itt van a diktatúra, az államtitkár azt mondta, hogy a Jobbik azokkal vállalt politikai közösséget, akik tömeges jogsértést követtek el magyarokkal szemben 2006. október 23-án. Rétvári Bence idézte Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt, aki szerint a Jobbikot és más tömegbázis nélküli ellenzéki pártokat el kell törölni, mert nincs rájuk szükség, nincs üzenetük. Az államtitkár kifejtette, hogy a kormánypártok ilyet sosem mondtak volna és mindig tisztelték az ellenzéki szavazókat. Emellett kitért arra is, hogy

 a kormány a pedagógus-béremelés 10 százaléknál nagyobb mértékű emelésén dolgozik. Hangsúlyozta, a baloldalon senki sem mert kiállni Brüsszelben azért, hogy ne tartsák vissza a forrásokat. 

Megjegyezte, 100 milliárdokról van szó, és azt kérte, hogy a baloldali ellenzék ne akadályozza a pénz megszerzését. 

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.