Több mint ezerötszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 542 határsértőt tartóztattak fel és 979 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 10. 09. 7:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, algíri, indiai, koszovói, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében negyven esetben a rendőrök összesen 979 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt négy, embercsempészés miatt nyolc ember ellen indult büntetőeljárás.

Kiskunmajsán a járőrök intézkedés alá vontak egy osztrák rendszámú kisteherautót, amelyet egy 21 éves, magyar állampolgárságú nő vezetett. 

A járműben utasként tartózkodott egy osztrák állampolgárságú férfi, valamint a gépjármű rakterében 12, magukat indiai állampolgárnak valló külföldi utazott. A

A jármű vezetőjével, valamint osztrák állampolgárságú utasával szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indult.

Várbalognál az osztrák–magyar közös járőrszolgálat egységei ellenőrizni kívántak vonni egy szlovén rendszámú személygépjárművet. A jármű vezetője és utasai az ellenőrzés megkezdése előtt a járműből kiszálltak és elszaladtak. A rendőrök a jármű szerb állampolgárságú vezetőjét elfogták, valamint 12, magát szír állampolgárnak valló külföldit tartóztattak fel. Később az intézkedés helyszínénél a rendőrök ellenőriztek egy olasz rendszámú személygépjárművet, amit egy szír állampolgár vezetett. 

Megállapították, hogy a jármű vezetője a korábban elfogott csoport közlekedését segítette, ezért az olasz honosságú jármű vezetőjét elfogták, ellene embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Domaszéken a rendőrök ellenőriztek két magyar rendszámú személygépjárművet. Az egyik gépjárművet egy 41 éves ukrán állampolgárságú nő vezette, a másik gépjármű vezetője azonban a megállás után a helyszínről elfutott, felkutatása jelenleg is folyamatban van. A két gépjárműben összesen tíz, magukat szír állampolgárnak való külföldi utazott.  

A rendőrök Inárcson intézkedés alá vontak egy magyar rendszámú személyautót, amit egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben összesen hét, magát szír és afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Zákányszéknél a járőrök ellenőriztek egy lengyel rendszámú  személygépkocsit, amit egy 31 éves lengyel állampolgárságú nő vezetett. A jármű vezetője az ellenőrzés előtt árokba hajtott. 

A gépkocsiban jármű vezetőjén kívül három, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott. A baleset során két személy megsérült.

Kelebia területén a járőrök ellenőriztek egy német rendszámú személygépkocsit, amelyet egy 36 éves bolgár állampolgárságú férfi vezetett. A jármű utasterében tíz, magát török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.