Több mint tízezer menekült érkezett tegnap hazánkba

Az ukrán–magyar határszakaszon 5263-an, a román–magyar szakaszon 4980-an léptek be hétfőn Magyarországra.

Magyar Nemzet
2022. 10. 04. 11:56
null
20220302 zahony ukran menekultek erkeznek havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán–magyar határszakaszon 5263-an, a román–magyar szakaszon 4980-an léptek be tegnap Magyarországra – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Police.hu-n.  
A beléptetettek közül a rendőrség 165 személynek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amivel a következő 30 napban fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.
Vonattal 37-en, köztük 18 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – írta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: menekültek 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.