Albin 2024. március 1.
logo

Pedofil óvodai alkalmazottra csapott le a rendőrség Újbudán

Több mint tízezer menekült érkezett tegnap hazánkba

Magyar Nemzet
2022.10.04. 11:56 2022.10.04. 12:16
Több mint tízezer menekült érkezett tegnap hazánkba

Az ukrán–magyar határszakaszon 5263-an, a román–magyar szakaszon 4980-an léptek be tegnap Magyarországra – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Police.hu-n.  
A beléptetettek közül a rendőrség 165 személynek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amivel a következő 30 napban fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.
Vonattal 37-en, köztük 18 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – írta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: menekültek 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.