időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo
A Telex mentőövet dobott a dollárbotrány témájában, de nem éltek a lehetőséggel

A baloldal újabb hazugságokba keveredett

Magyar Nemzet
2022.11.28. 17:00 2022.11.28. 17:28
A baloldal újabb hazugságokba keveredett

– A Telex mentőövet dobott Korányinak a dollárbotrány témájában, de Korányi nem tisztázta a botrányt, hanem újabb hazugságokba menekült

– reagált Deák Dániel, a XXI. Század Intézed elemzője legújabb videójában Korányi Dávid telexes magyarázkodására. Az ügy előzménye, hogy Rákay Philip három baloldali hazugságot leplezett le egy vasárnap közzétett videóban az ellenzék kampányfinanszírozásáról, pontosabban a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és más baloldali szervezeteknek juttatott amerikai támogatásokról. Korányi erre a felvételre reagált a Telex nevű baloldali lapnak:

A videóban bemutatott felület csak egyike volt az adománygyűjtő oldalaknak, amiket a fundraising kampány során használtak. Az Action for Democracy honlapja mellett az ActBlue és az Action Network felületén, valamint a Magyartavasz.hu nevű nyugat-európai diaszpórát célzó magyar nyelvű oldalon keresztül is sokan iratkoztak fel és küldtek adományt 

– állította Korányi Dávid. Később hozzátette, „a szervezet direktben ért el támogatókat e-mailben és a közösségi médián keresztül, többen pedig a banki átutalást választották”. 

 

Megpróbálták eltüntetni

Deák Dániel minderre reagálva kifejtette, Korányiék minden bizonyítékot igyekeztek eltüntetni az internetről. A Magyartavasz.hu oldalt letörölték. Hibaüzenetet ad, ha megnyitjuk, de az internet archívval előhozták a honlap március 23-i állapotát. Az oldalt végigpörgetve sehol sem található adományozási lehetőség. Deák szerint ezért törölte a baloldal a weboldalt, hogy utólag hazudhasson róla. – Az Action for Democracy Facebook-oldalán összesen hét bejegyzés található az indítása óta. A bejegyzések közül azonban egyik sem szól adományról – mondta Deák.

 

A videó alább megtekinthető:

Borítókép: Korányi Dávid (Fotó: Wikipedia)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.