időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

A momentumosok nem vesznek tudomást Cseh Katalinék botrányáról + videó

MAGYAR NEMZET
2022.11.21. 16:44 2022.11.21. 17:12
A momentumosok nem vesznek tudomást Cseh Katalinék botrányáról + videó

A Momentum elnöke szerint Cseh Katalinéknak nincs botrányuk, a párt nem vizsgálja az ügyet. Van olyan képviselő, aki nem is hallott az esetről. A hétvégén jelent meg a hír, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt hallgatta ki a NAV a Cseh Katalin családi cégéhez köthető cégháló egyik vállalkozásának tisztségviselőjét.

A botránnyal tavaly nyáron jött elő az Anonymus-álarcos alak. Ezek alapján arra lehetett következtetni, hogy a céghálózat tagjai működésüket összehangolva, pályáztak uniós pénzekre és nyertek el gyanús körülmények között 4,8 milliárd forintot.

A Magyar Nemzet információi szerint az ügyben már van gyanúsított is. A botrány kirobbanását követően ugyan Cseh Katalin számos alkalommal fenyegetőzött sajtóperrel, tudomásunk szerint nem történt feljelentés.

A Momentum elnöke újságírói kérdésre azt mondta, hogy nem történt törvénytelenség. Gelencsér Ferenc szerint semmilyen botrány nincs, az ügy csupán egy lejáratás.

Sebők Éva a párt országgyűlési képviselője a témában feltett kérdésre azt mondta, hogy fogalma sincs, miről van szó. Párttársa, Tóth Endre szintén arról számolt be, hogy nem tud az újabb fejleményről, de nem szeretett volna interjút adni a témában.

Borítókép: Cseh Katalin (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.