időjárás 4°C Vilma 2022. december 5.
logo

A Semmelweis kutatóit idézi a tudományos világ jelentős része

Forrás: Semmelweis.hu
2022.11.17. 07:30 2022.11.17. 08:30
A Semmelweis kutatóit idézi a tudományos világ jelentős része

Ismét közzétették a legtöbbet idézett kutatók listáját.

A lista szerkesztői a 2011 és 2021 között megjelent legidézettebb (highly cited), legfeljebb 30 szerzőjű közleményeket vették alapul a rangsoroláshoz; vagyis azokat a publikációkat, amelyek a hivatkozások száma szerint szakterületükön bekerültek a legjobb egy százalékba. A tudományos világban az idézettség – vagyis a kutatásokon alapuló közleményekre történő hivatkozás – jelenti a tudományos hatás mérőszámát – tájékoztatott a Semmelweis.hu.

 

A legtöbbet idézett kutatók (Highly Cited Researchers) 2021-es listájára két semmelweises professzor került fel: Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet igazgatója, valamint Győrffy Balázs, az egyetem Bioinformatikai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, az MTA doktora.

 

Ferdinandy Péternek 14 magasan idézett közleménye van, és idén ötödször került fel a Highly Cited Researchers listára. Győrffy Balázs sokat idézett publikációinak száma 13, szintén a cross-field kategóriában.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központja (Fotó: D. Kiss Balázs/Semmelweis.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.