időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Az ország gazdasági virgácsot kapna a baloldaltól

Máté Patrik
2022.11.02. 12:22 2022.11.02. 12:24
Az ország gazdasági virgácsot kapna a baloldaltól

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselője a napirend előtti felszólalásában közölte: a kormánypárti képviselők képtelenek arra, hogy a feltett kérdésekre válaszoljanak, helyette pedig Gyurcsány Ferencet emlegetik. A Gyurcsány-párt politikusa úgy vélekedett, hogy az inflációról a kormány tehet, nem pedig a brüsszeli szankciók.

– Az ország gazdasági virgácsot kapna, ha ismét Gyurcsány Ferenc lenne a miniszterelnök

– közölte a válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára leszögezte: a választási előtti napokban volt egy megegyezés arról, hogy a szankciók nem terjednek ki az energiahordozókra, ám ezen a hozzáállásán változtatott az EU, Orbán Viktor pedig elérte, hogy ránk ne vonatkozzanak az ilyen döntések.

– A mostani szankciós politika hatalmas energiaár-emelkedést hozott, ebben a helyzetben pedig a kormány segítséget szeretne nyújtani – fűzte hozzá. Mint mondta, a kormány átlagosan 181 ezer forintos rezsitámogatást nyújt, amit a baloldal megszüntetne, továbbá fontosnak tartják, hogy változás legyen a szankciós politikában.

– A baloldal már a háború kitörésekor elzárta volna a gázcsapokat, így nem az lenne a kérdés, hogy az mennyibe kerül, hanem hogy van-e egyáltalán – emlékeztetett. Jelezte: az ellenzéki pártok háromezermilliárd forintos adóemelést tartalmazó módosító indítványt nyújtottak be a 2023-as költségvetéshez.

– A baloldal semmit nem változtatott a politikáján

– hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.