időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Baloldali álhírt cáfol a Klebelsberg Központ

Magyar Nemzet
2022.11.24. 17:34 2022.11.24. 17:59
Baloldali álhírt cáfol a Klebelsberg Központ

A Klebelsberg Központ (KK) visszautasítja a baloldali médiumokban megjelent hangulatkeltő cikkeket, miszerint a KK a Nemzeti tehetség programból átcsoportosított összeget a saját, mindennapi működésére használná fel – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a kormányhatározat szövegét félremagyarázva téves következtetések jelenhettek meg az ellenzéki médiumokban, anélkül, hogy a Klebelsberg Központot erről megkérdezték volna” – jelentette ki a KK. 

Kifejtették: a valóság az, hogy a Magyar Közlönyben is megjelent határozat szerint a kormány a család- és ifjúságügyi feladatok ellátása érdekében 260 millió forint átcsoportosításáról döntött a Klebelsberg Központ javára. Hangsúlyozták: a KK ezt az összeget nem a mindennapi működésére kapta, abból közvetlenül egy forintot sem használ fel. 

Az összeg teljes egészében a tankerületi központokhoz tartozó iskolákban szervezett szakmai programokra, nyelvi, tanulmányi versenyekre, tehetségsegítő programokra, alkotóműhelyekre fordítható, ezáltal teljesülhetnek a gyakorlatban a Nemzeti tehetség programban megfogalmazott stratégiai célok – jelezték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Török János)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.