Egyedülálló, hogy Magyarországon havi 181 ezer forinttal támogatják a családokat

A Paks 2 projektnek köszönhetően éves szinten 17 millió tonna szén-dioxid kibocsátása válik elkerülhetővé.

Bákonyi Ádám
2022. 11. 08. 14:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországon válság van, emberek milliói immár nem csupán nehézségekkel néznek szembe, hanem a létbiztonságuk került veszélybe – jelentette ki napirend előtti felszólalásban Bakos Bernadett. 

Az LMP képviselője szerint mindennek a kormány elmúlt tizenkét évben folyatott „végtelenül elhibázott” gazdaságpolitikája az oka, amit a multiknak nyújtott adókedvezmények és a presztízsberuházások jellemeztek. Hangoztatta: emiatt nincs pénz a pedagógusok béremelésére, az állam pedig ezért nem akar bajbajutottakon segíteni. – A válság egyetlen megoldása az irányváltás és a zöldfordulat. Olyan gazdaságpolitikára van szükség, ami a nagyvállalatok helyett az emberek valódi érdekeit képviseli, a környezetet pedig a profitérdekek elé helyezi – mondta Bakos Bernadett. 

Koncz Zsófia válaszában visszautasította, hogy Magyarországot érintené a legsúlyosabban a válság. 

Az államtitkár hangsúlyozta: a hírek szerint a brit kormány például tartós áramszünetekkel és élelmezési problémákkal számol, a New York Times pedig elismerte, hogy a szankciók nem működnek. 

– Ehhez képest az európai fórumokon a kormány mindent megtesz azért, hogy a magyar embereket a legkevésbé érintse a válság. Gyakorlatilag egyedülálló, hogy Magyarországon havi 181 ezer forinttal tudjuk támogatni a családokat, a háztartásokat – mondta Koncz Zsófia.

Hozzátette: még az Eurostat is elismerte, hogy a huszonnégy uniós tagállamot vizsgálva egyedül hazánkban csökkent a gáz ára. 

A kormány „elhibázott” gazdaságpolitikájával kapcsolatban az államtitkár rámutatott: míg a baloldali kormányok alatt folyamatosan nőtt a munkanélküliség, 2010 óta egymillió munkahelyet sikerült létrehozni, így ma 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon, a munkanélküliség pedig azóta is csökken. 2010 óta folyamatosan emelkednek a bérek is, így mára a minimálbér összege magasabb, mint a baloldali kormányok alatt az átlagbér volt. 

Arról, hogy az LMP a paksi bővítés leállítását követeli Koncz Zsófia kifejtette: a Paks 2 projektnek köszönhetően éves szinten 17 millió tonna szén-dioxid kibocsátása válik elkerülhetővé, ami a jelenleg működő paksi blokkal együtt több mint 30 millió tonnával kevesebb szén-dioxidot jelent évente. 

Hogyha tényleg komolyan gondolják a zöldkérdéseket, illetve a magyar családok és a magyar gazdaság helyzetét, akkor támogassák a kormány politikáját – zárta szavait Koncz Zsófia. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.