időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo
Arra kérte, fontolja meg a vélemény- és szólásszabadságot, a sajtó szabadságát korlátozó álláspontjának felülvizsgálatát

Fürjes Balázs nyílt levelet írt Baranyi Krisztinának

Magyar Nemzet
2022.11.05. 09:20 2022.11.05. 12:41
Fürjes Balázs nyílt levelet írt Baranyi Krisztinának

Ön választott politikusként erőteljes jelzőkkel minősített több szerkesztőséget is, korlátozta egy újságíró szólásszabadságát és megkérdőjelezte az adott televízió szerkesztői szabadságát. Megsértve ezzel a tévé és az online lap nézőit és olvasóit is

– írta a ferencvárosi polgármesternek ma reggeli nyílt levelében Fürjes Balázs. 

A fideszes politikus Baranyi Krisztinának címzett üzenetében azt kérte, hogy a polgármester fontolja meg a vélemény- és szólásszabadságot, a sajtó szabadságát korlátozó álláspontjának felülvizsgálatát, a sérelmet szenvedett nézők, olvasók, szerkesztőségek, újságírók megkövetését! Emlékezetes, a napokban az ATV-ben Baranyi Krisztina nem válaszolt az őt kérdező újságíró kérdéseire arra hivatkozva, hogy az illető a Pesti Srácok munkatársa. 

Fürjes Balázs felidézte, hogy attól függetlenül, hogy különböző nézeteket vallanak, ők is dolgoztak már együtt eredményesen a kerületvezetővel.

– Személyes együttműködésünk eredménye, hogy az ön javaslatait is megvalósító, színvonalas kortárs szabadidős és zöld park épülhet a Ferencvárosban a Nemzeti Atlétikai Központ mellett, valamint az is, hogy a kormány több mint öt és fél milliárd forinttal támogatja a Mester utcai szakrendelő bővítését és felújítását. Összefogásunknak köszönhetően 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással elindulhat a Soroksári út–Koppány–Földváry utcák által határolt – borzasztóan leromlott állapotú – terület rehabilitációja, és ezzel több mint ötven ferencvárosi család kaphat esélyt egy jobb életre – sorolta a fideszes politikus. 

– Ön a napokban is korrektül elismerte, hogy a kormány állja a szavát, betartjuk, amiben megállapodtunk, haladnak közös dolgaink – emlékeztetett Fürjes. 

– Szabadságjogaink, a szólás- és véleményszabadság, a sajtó szabadságának tisztelete miatt fontos, hogy ne utasítsuk vissza, ha kritikusan kérdeznek minket, még ha esetleg ellenszenvvel is viseltetünk a kérdezővel szemben. Mert nem a kérdező személye, pártszimpátiája, hanem a hallgatóság, Magyarország polgárai számítanak. Ebben a konkrét esetben a Pesti Srácok olvasói és az ATV nézői. Minden politikai és véleménykülönbségükkel együtt – zárta levelét a kormánypárti politikus.

Borítókép: Fürjes Balázs (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.