Fürjes Balázs nyílt levelet írt Baranyi Krisztinának

Arra kérte, fontolja meg a vélemény- és szólásszabadságot, a sajtó szabadságát korlátozó álláspontjának felülvizsgálatát.

Magyar Nemzet
2022. 11. 05. 9:20
FÜRJES Balázs
Budapest, 2022. július 4. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a FINA Bureau magyar tagja beszédet mond a budapesti vizes világbajnokság záró sajtótájékoztatóján a Duna Arénában 2022. július 4-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ön választott politikusként erőteljes jelzőkkel minősített több szerkesztőséget is, korlátozta egy újságíró szólásszabadságát és megkérdőjelezte az adott televízió szerkesztői szabadságát. Megsértve ezzel a tévé és az online lap nézőit és olvasóit is

– írta a ferencvárosi polgármesternek ma reggeli nyílt levelében Fürjes Balázs. 

A fideszes politikus Baranyi Krisztinának címzett üzenetében azt kérte, hogy a polgármester fontolja meg a vélemény- és szólásszabadságot, a sajtó szabadságát korlátozó álláspontjának felülvizsgálatát, a sérelmet szenvedett nézők, olvasók, szerkesztőségek, újságírók megkövetését! Emlékezetes, a napokban az ATV-ben Baranyi Krisztina nem válaszolt az őt kérdező újságíró kérdéseire arra hivatkozva, hogy az illető a Pesti Srácok munkatársa. 

Fürjes Balázs felidézte, hogy attól függetlenül, hogy különböző nézeteket vallanak, ők is dolgoztak már együtt eredményesen a kerületvezetővel.

– Személyes együttműködésünk eredménye, hogy az ön javaslatait is megvalósító, színvonalas kortárs szabadidős és zöld park épülhet a Ferencvárosban a Nemzeti Atlétikai Központ mellett, valamint az is, hogy a kormány több mint öt és fél milliárd forinttal támogatja a Mester utcai szakrendelő bővítését és felújítását. Összefogásunknak köszönhetően 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással elindulhat a Soroksári út–Koppány–Földváry utcák által határolt – borzasztóan leromlott állapotú – terület rehabilitációja, és ezzel több mint ötven ferencvárosi család kaphat esélyt egy jobb életre – sorolta a fideszes politikus. 

– Ön a napokban is korrektül elismerte, hogy a kormány állja a szavát, betartjuk, amiben megállapodtunk, haladnak közös dolgaink – emlékeztetett Fürjes. 

– Szabadságjogaink, a szólás- és véleményszabadság, a sajtó szabadságának tisztelete miatt fontos, hogy ne utasítsuk vissza, ha kritikusan kérdeznek minket, még ha esetleg ellenszenvvel is viseltetünk a kérdezővel szemben. Mert nem a kérdező személye, pártszimpátiája, hanem a hallgatóság, Magyarország polgárai számítanak. Ebben a konkrét esetben a Pesti Srácok olvasói és az ATV nézői. Minden politikai és véleménykülönbségükkel együtt – zárta levelét a kormánypárti politikus.

Borítókép: Fürjes Balázs (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.