Húsz évet kapott a 73 éves drogcsempész asszony

A Fővárosi Főügyészség eredményesen emelt vádat egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaival, köztük egy 73 éves nővel szemben, akiktől a rendőrök 2019 januárjában 200 millió forint értékű drogot foglaltak le egy óbudai mélygarázsban. A bíróság a vádlottakkal szemben első fokon 12–22 év közötti fegyházbüntetéseket szabott ki.

2022. 11. 07. 18:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élete végéig fegyházban maradhat az a 73 éves asszony, akit 20 év fegyházra ítéltek ma kábítószer-csempészet miatt.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három férfival és egy nővel szemben.

A vádirat lényege szerint a bűnszervezet vezetője a szentendrei, 49 éves F. Árpád volt, aki 2018 novemberétől egy olyan bűnszervezetet működtetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából Magyarországra szállítása, majd hazai értékesítése volt. F. Árpád rendelkezett külföldi bűntársi kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg. A kábítószer szállítását elsősorban a férfi idén 73 éves édesanyja, a csanádpalotai F. M. Éva végezte.

 

Helyszínelő dolgozik az óbudai garázsban, ahol az utolsó drogszállítmánnyal lebukott a banda (Fotó: BRFK)

Két további bűntársuk pedig a drog beszerzésében, tárolásában és belföldi értékesítésében vett részt. A kábítószer járműbe történő beszerelése és elrejtése F. F. Krisztián 29 éves budapesti autószerelő feladata volt. A leszállított drogot egy III. kerületi ingatlanban tárolták, a deponáló lakásra P. Rudolf 31 éves budapesti lakos felügyelt.

A szállítmány behozatala úgy történt, hogy a vádlottak Magyarországon autót béreltek, amivel általában az anya és fia Hollandiába utazott, egy további társuk, vagy adott esetben mindkét társuk pedig repülővel utazott utánuk. A megvásárolt drogot a vádlottak a bérelt autó gyári karosszériájának üregeiben rejtették el, amit ezt követően a 73 éves nő vezetett vissza Magyarországra, társai pedig repülővel tértek haza. A kábítószerrel megrakott gépkocsival a nő egyenesen a bűnszervezet egyik tagjának III. kerületi lakásához ment, ahol a többiek már vártak rá. A kábítószert a vádlottak az ingatlan mélygarázsában rakodták ki, majd a drogot ebben az óbudai lakásban raktározták és onnan értékesítették.

Helyszínelés (Fotó: BRFK)

A legutolsó szállítmánnyal a 73 éves nő 2019. január 12-én este érkezett Magyarországra. A vádlottak elfogására a III. kerületi lakás mélygarázsában éppen akkor került sor, amikor rakodták ki a szállítmányt a bérelt gépkocsiból. A nyomozók a gépkocsiból, valamint a lakásból összesen mintegy öt kilogramm kokaint, valamint több mint ötvenmillió darab (csaknem 23 kilogramm) amfetamintablettát foglaltak le.

Az egyik bandatag, elfogása után (Fotó: BRFK)

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Fővárosi Törvényszék a vádlottak bűnösségét megállapította, és a bűnszervezet vezetőjével szemben 22 év, a 73 éves nővel szemben 20 év, további két társukkal szemben pedig 16, illetve 12 év fegyházbüntetést szabott ki. A bűnszervezet vezetője és annak anyja korábban már volt büntetve kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek minősülnek.

Az ítélet nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a bűnszervezet vezetőjével szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A vádlottak letartóztatásban vannak.

Borítókép: Az egyik bandatag elfogása (Fotó: BRFK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.