Kárpátaljai gyermekotthon javára gyűjtenek idén a családszervezetek

A kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak karácsonyát szeretnék szebbé varázsolni a hazai családszervezetek idei adventi jótékonysági gyűjtésükkel – közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Magyar Nemzet
2022. 11. 19. 11:46
család gyerek rezsi Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Király Nóra hangsúlyozta: a gyűjtésben csaknem harminc család- és civil szervezet dolgozik együtt annak érdekében, hogy teljesüljön a háborús övezetben élő árva gyermekek karácsonyi kívánsága.

Elmondta: idén is saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke és lánya, Áder Júlia. Az asztaldíszeket, kopogtatókat és koszorúkat a Ficsak Facebook-oldalán november 22. és 26. között lehet megvásárolni.

A Ficsak korábban azt közölte, hogy a támogatni szánt intézmény egy családtípusú gyermekotthon a kárpátaljai Ráton, ahol árva, elhagyott és menekülni kényszerült gyerekek találnak új otthonra.

Az adventi jótékonysági gyűjtés révén egy meghitt karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és magyarországi utazással szeretnék elfeledtetni a gyerekekkel a velük átélt borzalmakat. A szervezők célja az ehhez szükséges egymillió forint összegyűjtése. Az esemény fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök.

A Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát! elnevezésű online adventi gyűjtésre az www.adjukossze.hu weboldalon kerül sor.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.