időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Komárom-Esztergom megyében folytatódott Novák Katalin országjárása

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.11.25. 19:59 2022.11.25. 21:05
Komárom-Esztergom megyében folytatódott Novák Katalin országjárása

Győr-Moson-Sopron után Komárom-Esztergom megyében folytatta országjárását Novák Katalin.

A köztársasági elnök a Magyarok kenyere ünnepi programjának fővédnökeként pénteken Szomorra látogatott, ahol a  jótékonysági kezdeményezés 2022. évi adományozó ünnepségén vett részt.

Az esemény kapcsán az államfő a közösségi oldalán felidézte, hogy a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű adományozó program a magyar gazdák segítő szándékú összefogásával 12 évvel ezelőtt Pécsről indult, mára pedig a Kárpát-medencei gazdatársadalom egyik legjelentősebb karitatív kezdeményezésévé vált.

A felajánlott gabonaadományokkal, illetve azok lisztjéből készült szimbolikus kenyerekkel pedig a rászoruló magyar gyerekekről gondoskodó szervezeteket segítik. 

A köztársasági elnök megtekintette a régió és egyben hazánk egyik legmeghatározóbb vállalatának, a Magyar Suzuki Zrt.-nek az esztergomi autógyárát is, ahol a cég jövőjéről és a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról beszélgetett Atsumi Masato vezérigazgatóval, majd a munkatársak segítségével besegített egy új modell összeszerelésébe is. A gyár közel háromezer főt foglalkoztat, partnerei, beszállítói és 78 tagú országos márkakereskedői hálózata révén pedig közel tízezer munkavállaló és családja megélhetését biztosítja.

Novák Katalin az esztergomi Szent Adalbert Központban megrendezett vállalkozói fórumon is részt vett, ahol a családbarát munkahelyek, a családbarát szemlélet fontosságát hangsúlyozta, amely a munkavállalók számára segíthet összeegyeztetni a családi életet a munkával. 

A köztársasági elnök kiemelte, hogy családpárti alapítványt hoz létre, amelynek az lesz a feladata, hogy fenntartsa a családokat segítő kezdeményezéseket, majd az alapítvány munkájához partnerségre invitálta a vállalatokat. 

Komárom-esztergomi  útja során az államfő megtekintette a 2019 óta felújítás alatt álló bazilikát, valamint Mindszenty József bíboros sírjánál gyertyát gyújtott. Mint fogalmazott, hálával tartozunk a hercegprímás helytállásáért, bátorságáért és hitéért, mely bizonyíték arra, hogy a gonosznak ellenállni kötelesség. 

Novák Katalin egyébként Komárom-Esztergom megyét hazánk egyik motorjának nevezte, amely az egész ország, az egész nemzet fejlődéséhez hozzájárul.

Borítókép: Novák Katalin a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában (Fotó: Facebook/Novák Katalin)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.