Komárom-Esztergom megyében folytatódott Novák Katalin országjárása

A köztársasági elnök megbeszélést folytatott a helyi cégvezetőkkel, Mindszenty József bíboros sírjánál járt, és a felújítás alatt álló bazilikát is bejárta.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 11. 25. 19:59
null
Fotó: Donat Kekesi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győr-Moson-Sopron után Komárom-Esztergom megyében folytatta országjárását Novák Katalin.

A köztársasági elnök a Magyarok kenyere ünnepi programjának fővédnökeként pénteken Szomorra látogatott, ahol a  jótékonysági kezdeményezés 2022. évi adományozó ünnepségén vett részt.

Az esemény kapcsán az államfő a közösségi oldalán felidézte, hogy a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű adományozó program a magyar gazdák segítő szándékú összefogásával 12 évvel ezelőtt Pécsről indult, mára pedig a Kárpát-medencei gazdatársadalom egyik legjelentősebb karitatív kezdeményezésévé vált.

A felajánlott gabonaadományokkal, illetve azok lisztjéből készült szimbolikus kenyerekkel pedig a rászoruló magyar gyerekekről gondoskodó szervezeteket segítik. 

A köztársasági elnök megtekintette a régió és egyben hazánk egyik legmeghatározóbb vállalatának, a Magyar Suzuki Zrt.-nek az esztergomi autógyárát is, ahol a cég jövőjéről és a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról beszélgetett Atsumi Masato vezérigazgatóval, majd a munkatársak segítségével besegített egy új modell összeszerelésébe is. A gyár közel háromezer főt foglalkoztat, partnerei, beszállítói és 78 tagú országos márkakereskedői hálózata révén pedig közel tízezer munkavállaló és családja megélhetését biztosítja.

Novák Katalin az esztergomi Szent Adalbert Központban megrendezett vállalkozói fórumon is részt vett, ahol a családbarát munkahelyek, a családbarát szemlélet fontosságát hangsúlyozta, amely a munkavállalók számára segíthet összeegyeztetni a családi életet a munkával. 

A köztársasági elnök kiemelte, hogy családpárti alapítványt hoz létre, amelynek az lesz a feladata, hogy fenntartsa a családokat segítő kezdeményezéseket, majd az alapítvány munkájához partnerségre invitálta a vállalatokat. 

Komárom-esztergomi  útja során az államfő megtekintette a 2019 óta felújítás alatt álló bazilikát, valamint Mindszenty József bíboros sírjánál gyertyát gyújtott. Mint fogalmazott, hálával tartozunk a hercegprímás helytállásáért, bátorságáért és hitéért, mely bizonyíték arra, hogy a gonosznak ellenállni kötelesség. 

Novák Katalin egyébként Komárom-Esztergom megyét hazánk egyik motorjának nevezte, amely az egész ország, az egész nemzet fejlődéséhez hozzájárul.

Borítókép: Novák Katalin a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában (Fotó: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.