Mengelével példálózva vette védelmébe Baranyi Krisztinát a baloldali filozófus

Gábor György véleményt mondott az ATV múlt pénteki, botrányosra sikerült reggeli műsoráról.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2022. 11. 07. 17:45
20220622 budapest ferncvarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A fizikai bántalmakat elszenvedő megalázotthoz, meggyalázotthoz és megerőszakolthoz képest nem az erőszakot és gyalázatot elkövető jelenti a »másik oldalt«, Csorba Robikának nem a »másik oldala« az őt meggyilkoló aljadék, s a gázkamrába lökött áldozatnak nem a »másik oldala« dr. Mengele.
szúrta ki a Mandiner Gábor György baloldali filozófus véleményét az ATV múlt pénteki, botrányosra sikerült reggeli műsoráról.

Ismert: Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a műsorban nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok portál újságírójának a kérdéseire, akit ócska, fizetett propagandistának nevezett. Továbbá Baranyi élesen bírálta az ATV szerkesztőit is, amiért a Pesti Srácok újságírója jelen lehetett a műsorban. 

 

Ha Kárász Róbert, Krug Emília és az ATV szerkesztői valóban a bátorságra (igazságra stb.) lennének kíváncsiak, akkor azt nem a megannyi »másik oldala« matematikai összességében keresgélnék

 

– alkotott Baranyiéval hasonló véleményt Gábor György a műsor másik két résztvevőjéről, valamint a csatorna hozzáállásáról. A filozófus szerint „amikor Krug Emília és Kárász Róbert azzal dicsekszik, hogy ez egy olyan televízió, ahová minden oldalról meghívnak politikusokat és újságírókat, bizonyítandó, hogy az ATV a sajtószabadság tejjel-mézzel folyó Kánaánja, akkor ők is az örökös hazai kiegyenlítősdi velejéig hazug giccsének bálványát fabrikálják”.

Az esettel kapcsolatban lapunk beszámolt a Magyar Nemzeti Médiaszövetség állásfoglalásáról, miszerint végtelenül szomorúnak és mérhetetlenül aggasztónak találják az ATV stúdiójában történteket. A nagy port kavaró péntek reggeli műsor kapcsán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára is megszólalt. Nyílt levelében kitért rá, hogy a polgármester megfontolhatná a vélemény- és szólásszabadságot, a sajtó szabadságát korlátozó álláspontjának felülvizsgálatát, a sérelmet szenvedett nézők, olvasók, szerkesztőségek, újságírók megkövetését!

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.