Meseíró pályázatot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

A saját mesékkel a családi és emberi kötődés és gondoskodás erősítését tűzte ki célul a NOE.

Magyar Nemzet
2022. 11. 15. 11:24
Children lie on the bed in the bedroom, mother reads a book to them.
mese
Children lie on the bed in the bedroom, mother reads a book to them. Education concept. Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyermekeink ajánlják – nagycsaládosok meséi II. címmel pályázatot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a családi és emberi kötődés és gondoskodás erősítése érdekében.

„A gyermek és a neki mesélő szülő között olyan kapcsolat teremtődik, amely nélkül nem érdemes élni, és azt a szülőt, aki nem tudja, milyen fontos ez, rá kellene kényszeríteni arra, hogy meséljen a gyermekének” – utal Lázár Ervin szavaira felhívásában a NOE, amely emlékeztet arra, hogy a nagy meseírók művei mellett nagyon sok szülő maga is talál ki történeteket, meséket, amiket aztán gyermekeinek mesél az évek során. A pályázat célja ezeknek a saját meséknek a megismertetése. 

Korosztálytól függetlenül olyan, gyermekek számára írt meséket várnak, amelyek alkalmasak arra, hogy azokat a szülők bármikor felolvashassák gyermekeiknek. A beérkezett művekről szakmai bíráló bizottság dönt. A legjobb három pályamű díjazásban részesül, az első bruttó 400 ezer, a második bruttó 200, a harmadik helyezett pedig bruttó 100 ezer forintot kap, a meséket pedig a NOE Levelek című kiadványában olvashatják majd az érdeklődők.

A pályázatokat a [email protected] e-mail címre várják 2023. január 15-ig. További információ és a részletes formai követelmények megtalálhatók a Nagycsaládosok Országos Egyesületének honlapján és Facebook-oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: 123RF)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.