Miskolcon a baloldal is megszavazta a Fidesz–KDNP indítványát a szankciók elvetéséről

A Fidesz–KDNP miskolci frakciója örül a baloldali képviselők támogatásának.

Magyar Nemzet
2022. 11. 22. 19:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos körülmények között, Veres Pál polgármester indokolatlan közbelépése ellenére, megszavazta a közgyűlés a Fidesz–KDNP indítványát a szankciók elvetéséről 

– közölte Nagy Ákos, a Fidesz–KDNP miskolci frakcióvezetője azt, hogy  

az ellenzéki többségű miskolci közgyűlés is támogatta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) által az Európai Bizottság elnökének küldött, az uniós szankciós politika megváltoztatását kérő levelét. Az erről szóló előterjesztést keddi, rendkívüli ülésén fogadta el a borsodi megyeszékhely önkormányzati testülete.

A politikus arról számolt be az előterjesztés keddi elfogadása után megosztott videóbejegyzésében: örülnek a baloldali képviselők támogatásának, ugyanis, mint kifejtette, a baloldali képviselők most először voltak képesek a miskolciakért a saját érdekeiken felülemelkedni – ismertette. 

Az MTI azt közölte: a szavazáson tizenhárom igen és egy nem szavazattal jóváhagyták a javaslatot. Simon Gábor a Velünk a Város önkormányzati képviselője az ülésen elmondta, egyetértenek a levél azon megállapításával, amely elítéli Oroszország katonai agresszióját és szorgalmazza a béke megteremtését. Kifejezték egyetértésüket azzal kapcsolatban, hogy a magas energiaárakat csökkenteni kell, Magyarországnak pedig – Miskolc fejlesztése érdekében is – szüksége van az uniós helyreállítási és kohéziós forrásokra.

Nem véletlen, hogy a kormánypárti frakció hangsúlyozta, először történt ilyen a baloldali képviselők részéről, hiszen lapunknak szeptemberben Hollósy András, a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője elmondta: a baloldali városvezetés lezüllesztette a városgazdát, nem nyírják a füvet, koszosak és szemetesek a közterek, megszüntették a munkacsoportokat. Leépítették az önkormányzati rendészetet, visszatértek a fészekrakók, káosz uralkodik az Újgyőri főtérnél, zaklató bandák garázdálkodnak a belvárosban. Emellett a városvezetés kivéreztette a kommunikációs cégét, 90 millió forintos hiányt halmoztak fel, az újságot pártlappá züllesztették, továbbá szakembereket engedtek el és hozzá nem értőket helyeztek pozícióba

 – sorolta a gondokat. 

 

Borítókép: Veres Pál, Miskolc polgármestere (Fotó: Veres Pál Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.