Novák Katalin a Magyar Honvédség parancsnokával tárgyalt

Folyamatos a technikai fejlesztés a Magyar Honvédségnél, Magyarországot jelenleg közvetlen veszély nem fenyegeti.

2022. 11. 03. 20:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Honvédség főparancsnokaként ma tájékoztatást kértem Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy úrtól és további katonai vezetőktől az orosz–ukrán háború jelenlegi helyzetéről és annak nemzetközi vonatkozásairól

– közölte a köztársasági elnök a Facebook-oldalán.

Novák Katalin arról tájékoztatott bejegyzésében: eddig negyedévenként kerítettek sort ezekre a beszámolókra, azonban, mint írta, a jelenlegi helyzet azt kívánja, hogy gyakrabban találkozzanak. 

A mintegy egy órán át tartó megbeszélés után Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a Sándor-palotában újságíróknak elmondta: jelentést tett a köztársasági elnöknek a Magyar Honvédség helyzetéről. Az államfő kiemelt figyelmet fordít az ukrajnai háborúra, arra, hogy az milyen hatást gyakorol a magyar emberek mindennapi életére, hogyan befolyásolja a Magyar Honvédség fejlesztési terveit és kiképzését – mondta, hozzátéve, a Magyar Honvédségnél is folyamatosan monitorozzák, mi történik a világban, nemcsak keleten, mivel a Balkán is nagyon fontos Magyarország számára.

„Megnyugtató állapotban vagyunk” – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy Magyarországot jelenleg közvetlen veszély nem fenyegeti – közölte a Magyar Honvédség a honlapján a találkozó után. Az altábornagy arról is beszámolt a találkozón, hogy folyamatos a technikai fejlesztés a Magyar Honvédségnél, a szerződések aláírása után ütemezetten érkeznek a lövegek, a közelmúltban bemutatták az első Lynx harcjárművet, érkeznek a Gidrán harcjárművek, jövőre pedig a helikopterek. Megjegyezte: az állományt is fel kell készíteni ezeknek az új eszközöknek a használatára – írták. 

Borítókép: A köztársasági elnök a Magyar Honvédség parancsnokával tárgyal (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.