időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Rétvári Bence: A baloldal hatszázmilliárd forintot vont el az egészségügytől

Máté Patrik
2022.11.21. 15:57 2022.11.21. 16:09
Rétvári Bence: A baloldal hatszázmilliárd forintot vont el az egészségügytől

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy 2010-ben a kormány egy működő egészségügyet vett át, továbbá szerinte akkor több volt a háziorvos, valamint a kórházi orvos. A Gyurcsány-párt politikusa úgy fogalmazott, hogy a baloldal kormányzása idején gondoskodtak az emberekről. Továbbá Komáromi azzal vádolta a kormányt, hogy évente hamrincezren halnak meg azért, mert nem kapnak megfelelő orvosi ellátást.

– A magyarok nagyon jól tudják, hogy mi történt akkor, amikor a baloldal vezette az országot. Az egészségügyből hatszázmilliárd forintnyi forrást vontak ki – fogalmazott válaszában Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hozzátette: a baloldal elvett egy havi bért az egészségügyi dolgozóktól. 

A kormánypárti politikus kiemelte, hogy 2023 januártól tovább fog nőni az orvosok bére, 2010 óta pedig növekedett a hazánkban dolgozó orvosok száma.

Továbbá Rétvári emlékeztetett, hogy egyedül a baloldal kormányzása idején zártak be hazánkban kórházakat, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a második Gyurcsány-kormány idején azzal az indokkal vezették be a vizitdíjat, hogy majd abból növelik az orvosok béreit, ám ez nem történt meg.

– Egyedül a Fidesz–KDNP népszavazásának volt köszönhető, hogy sikerült a fizetős egészségügyi modellt megszüntetni 

– tért ki a jelenlegi kormánypártok által kezdeményezett 2008-as szociális referendumra Rétvári.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.