Stummer János a Momentumban folytatja

A Jobbik egykori alelnöke 2018 és 2022 között volt parlamenti képviselő.

2022. 11. 15. 19:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belép a Momentumba a Jobbik egykori alelnöke, Stummer János. „Jövök, mert úgy látom, a Momentumban megértették, hogy ennek az országnak a jelenéről és jövőjéről csak őszintén lehet és érdemes beszélni. Ebben a közösségben látják, hogy asztalcsapkodás helyett valódi kormányképességet kell építeni” – indokolta döntését Stummer a Momentum politikusaival feltöltött videóban. Ebben Gelencsér Ferenc pártelnökkel, és Bedő Dávid országgyűlési képviselővel együtt mondták el, hogy új taggal bővül a Momentum. 

Az egykori jobbikos politikus szerint a Momentumban az a célja, hogy az elmúlt másfél évtizedben megszerzett tapasztalatait a lehető legmegfelelőbb helyen kamatoztassa.

A videóban a Momentum politikusai elmondták, hogy a pártban várnak mindenkit, aki „képes szövetségben gondolkodni és a fényt választja az árnyék helyett”. „A kormányváltás egy nehéz és hosszú folyamat, a Momentum nem fog hazudni a választóknak, szemben rengeteg szemfényvesztő, populista politikussal” – üzentek vélhetően a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónak a momentumos politikusok. 

Stummer János 2018-tól volt parlamenti képviselő, 2022-ben a baloldal közös jelöltje volt a békéscsabai központú egyéni választókerületben. Az ellenzék számára kedvezőnek ítélt körzetben nem sikerült mandátumot szereznie, és listán sem került be az Országgyűlésbe. A kudarc után a Jobbik elnöke szeretett volna lenni, a tisztújításon viszont Jakab Péterrel szemben maradt alul, ezután távozott a pártból. 

Borítókép forrása: Gelencsér Ferenc Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.