időjárás 5°C Marcella 2023. január 31.
logo

Több mint kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.28. 09:38 2022.11.28. 09:41
Több mint kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán–magyar határszakaszon 4948-an léptek be vasárnap Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 4177-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

A beléptetettek közül a rendőrség 198 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

 

Vonattal 263 ember – köztük 86 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.