Több mint tízezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán–magyar határszakaszon 6075-en léptek be pénteken Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 4087-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.

Magyar Nemzet
2022. 11. 19. 9:06
Hétfő reggel Ukrajna szerte megszólaltak a légi szirénák. Kijevben a metróaluljáróba menekültek a lakosok. Oroszország 55 rakétát lőtt ki Ukrajnára, amelyből 44-et megsemmisített a légvédelem. 2022.10.31.
(Forrás: E-bull / Twitter)
https://twitter.com/VirginieRochat/status/1587004251355877376
Hétfő reggel Ukrajna szerte megszólaltak a légi szirénák. Kijevben a metróaluljáróba menekültek a lakosok. Oroszország 55 rakétát lőtt ki Ukrajnára, amelyből 44-et megsemmisített a légvédelem. 2022.10.31. (Forrás: E-bull / Twitter) https://twitter.com/VirginieRochat/status/1587004251355877376
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beléptetettek közül a rendőrség 210 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 128 ember – köztük 38 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőrszövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

Borítókép: illusztráció. (Fotó: E-bull/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.