Videóklipben fenyegetik a magyar rendőröket az embercsempészek

Szervezett bűnözők engedélyezték és segítették a neves arab rappernő, Lady Miro videóklipjét, amit a szerb–magyar határon forgattak. A kámzsás embercsempészek baltákkal, macsetékkel, karókkal fenyegetőznek, arabul kiabálnak a határt védő magyar rendőrökkel.

2022. 11. 23. 14:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az embercsempészek videóklipekben hergelik az illegális bevándorlókat a szerb–magyar határhoz érve. Az egyik ilyen klipet most bemutatjuk a Magyar Nemzet olvasóinak.

Az arab világban népszerűnek mondható, tunéziai rappernő, Lady Miro rapper társával, Dadleeval a Hare6 című szám videóklipjét autentikus környezetben, a szerb–magyar határon forgatták. Sőt, Lady Miro még a műszaki határzárig is elmegy az embercsempészekkel és a migránsokkal.

Baltás embercsempész a klipből (Forrás: Lady Miro videóklipje)

A főszereplők valódi szervezett bűnözők, álarcos, fegyverekkel fenyegetőző embercsempészek, a határsértők mondhatni statiszták. Ők az egykori, mára elhagyatott jugoszláv közúti határátkelő épületében gyülekezve, majd a valamikori kiléptetőkapuban összeállva baltákat, karókat, macsetéket lóbálva fenyegetik a határt védő magyar rendőröket. 

A magyar rendőröket fenyegetik az arabul skandáló embercsempészek (Forrás: Lady Miro klipje)

Az embercsempészet a határátkelés előtti, utolsó lépését is bemutatják a klipben. A szervező embercsempész laptopon egyeztet a valószínűleg Afganisztánban vagy éppen Marokkóban lévő főszervezővel, hogy melyik migráns hozzátartozója fizetett már, melyiké nem. Akiknek a hozzátartozói nem fizettek, azok készpénzben, több ezer eurót leszurkolva kapják meg a navigációhoz szükséges mobileszközöket. 

Aztán besötétedik, és előkerülnek az alumíniumlétrák, a mintegy harmincfős migránscsoport három embercsempész vezetésével elindul a műszaki határzárhoz. A migránsok sorában ott lépked egy szerb feliratú pólót viselő Lady Miro is, akit aztán a kerítés megmászásakor már nem látunk.

A migránsok átmásznak a kettős kerítés szerb oldalán, és leugranak a senki földjére, ám ekkor kék lámpával érkeznek a magyar határrendészek.

Az arab nyelvű dalszövegben pedig végig a magyar rendőröket fenyegetik.

Lady Miro közkedvelt az arab fiatalok között, ezzel a klippel pedig az illegális migránsok között is népszerűvé vált. Arra nincs válasz, hogy a szervezett bűnözők milyen feltételekkel vagy éppen miért cserébe engedték meg és segítették a klip leforgatását.

Borítókép: Részlet a klipből (Forrás: Lady Miro klipje)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.