Bánki Erik: Varju László és az sms-ek kimerítik a rémhírterjesztés fogalmát

Rémhírt terjesztettek az sms-ek és a DK is azzal a céllal, hogy megingassák a kormányt és a magyar bankrendszert – erről beszélt a gazdasági bizottság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 13:46
VARJU László
Budapest, 2021. november 11. Varju László, a DK vezérszónoka felszólal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2020. évi egységes költségvetésének végrehajtásáról tartott általános vitán az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. november 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert ellopják – ezt a magyartalan sms-t kapta meg több magyar állampolgár is. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az akció mögött a dollárbaloldal áll, közösségi oldalán úgy fogalmazott, az üzenetek hasonló körben terjedtek, mint az országgyűlési választások előtt a baloldal kampányát támogató sms-dömping idején. 

Hangsúlyozta, hazugság, amit a DK állított, ugyanis egyáltalán nincsenek veszélyben a lakossági megtakarítások és a bankbetétek. Varju László közben sajtótájékoztatón megismételte, veszélyben vannak a magyar emberek megtakarításai, mert bajban van a kormány, ezért Kocsi Máté büntetőeljárást kezdeményezett ellene. 

– Amit Varju László tett, az kimeríti a rémhírterjesztés fogalmát – erről már Bánki Erik, a gazdasági bizottság elnöke beszélt a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. Szerinte az sms-ek célja a kormány és a magyar bankrendszer megingatása volt. – Ezzel nemcsak a magyar kormánynak okoztak volna komoly károkat, hanem magának a lakosságnak is, akik ebben az inflációs környezetben kiveszik a kamatozó betétjeiket, ezzel pedig még azt a kamatot is elvesztik, amit a betéttel kaptak volna a megtakarításaik után – fogalmazott, hozzátéve, hogy a magyar bankrendszer kitűnő állapotban van.

Borítókép: Varju László DK-s politikus. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.