időjárás 8°C Auguszta 2023. március 29.
logo
Vörös vonalat készül átlépni a Gyurcsány-párt politikusa

Kocsis Máté: Külföldi támadást készítenek elő a forint ellen

Máté Patrik
2022.12.09. 12:46 2022.12.09. 16:28
Kocsis Máté: Külföldi támadást készítenek elő a forint ellen

„Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá sms-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket. Ezek az állítások egyrészt valótlanok és súlyosan sértik az ország, illetve a magyar állampolgárok érdekeit, másrészt az ilyen rémhírek terjesztése bűncselekmény, melyekkel kapcsolatban a rendőrség már nyomozást indított” – fogalmazott a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 

Ahogy arról lapunk beszámolt, jelentős mennyiségű sms-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar ügyfelek körében. Az üzenetekkel arra akarják rávenni az embereket, hogy pénzüket, megtakarításaikat minél előbb vegyék ki a pénzintézetekből. Kocsis Máté megjegyezte, hogy jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra egy forint elleni támadást készítenek elő több irányból, melyhez a külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzelfogható segítséget nyújt. 

Ennek megerősítésére ma 13 órára Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője sajtótájékoztatót hívott össze, melynek megadott témája a fent ismertetett valótlanságok terjesztése, illetve a forint elleni spekuláció előkészítése lesz. A legnagyobb parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként szeretném teljesen világossá tenni, hogy amennyiben Varju László valóban megtartja mai sajtótájékoztatóját ebben a témában, tovább terjeszti a veszélyes álhíreket és ezáltal segédkezik a forint elleni támadáshoz, haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményezünk ellene, továbbá az azt közlő médiafelületekkel szemben is

– rögzítette a kormánypárti politikus. Továbbá a Fidesz frakcióvezetője egyértelművé tette, hogy ez esetben még a mai napon kezdeményezi Varju László valamennyi országgyűlési tisztségétől való megfosztását, ugyanis szerinte amit a képviselő át kíván lépni, azt úgy nevezik, hogy vörös vonal.  

„Aki előre megfontoltan, külföldi érdekek szolgálatában valótlanságokat és rémhíreket terjeszt, ezáltal részt vesz egy forint elleni támadásban, az egészen biztos lehet benne, hogy vállalnia kell a büntetőjogi következményeket is, továbbá a magyar Országgyűlésben tisztséget nem viselhet” – szögezte le Kocsis Máté.

Borítókép: Varju László (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Rémhírterjesztő sms-ek

A Magyar Nemzeti Bank feljelenti Varju Lászlót

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.