időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

A Magyar Állami Operaház királyi páholyának kapui megnyíltak a családok előtt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.03. 19:35 2022.12.03. 20:14
A Magyar Állami Operaház királyi páholyának kapui megnyíltak a családok előtt

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház mindenkori államfőnek fenntartott királyi páholya szombaton – tájékoztatta az intézmény közleményben az MTI-t.

Az operaház kiemelte, hogy a páholy családok előtti megnyitására Novák Katalin határozatlan időre szóló engedélye adott lehetőséget.

A köztársasági elnöknek szívügye a családok támogatása, kezdeményezésével azt szeretné elérni, hogy a magyar családok közül minél többen élvezhessék az operaház színes, színvonalas előadásait – áll a közleményben.

A hatfős, első emeleti páholyból elsőként A diótörő című mesebalettet élvezhették az Egyszülős Központ meghívására érkező családok.

 

Kiemelték, hazai családszervezeteken keresztül először a matiné-előadásokat láthatják azok a családok, amelyek nehezebben jutnak színházi vagy más kulturális élményhez.

 

Decemberben és jövő év elején a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Fiatal Családosok Klubja, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Egyszülős Központ, a Szülők Háza Alapítvány, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Férfiak Klubja meghívott vendégei tekinthetik meg az aktuális matiné-előadásokat az államfő páholyából – olvasható a közleményben.

Borítókép: A Magyar Állami Operaház által közzétett képen egy meghívott család tagjai az operaház királyi páholyában 2022. december 3-án (Fotó: MTI/Magyar Állami Operaház)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.