időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo
A jótékonysági esten a vakok Batthyány-Strattmann László-otthonának gyűjtöttek adományokat

Átadta a katolikus egyház a Szent Erzsébet rózsája díjat

Borsodi Attila
2022.12.05. 18:45 2022.12.05. 19:34
Átadta a katolikus egyház a Szent Erzsébet rózsája díjat

Szigetvári Györgyné, a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia Karitász-csoportjának leköszönő vezetője kapta idén a Szent Erzsébet rózsája díjat, amelyet hétfő délután, a Zeneakadémia nagytermében Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adott át. A díjazott a kitüntetésre javasoltak közül Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek ajánlása alapján kapta az elismerést.

Nyitott és vállalkozó szellemű hozzáállásának köszönhetően az általa vezetett Karitász-csoport tagjai nemcsak a hozzájuk fordulók fizikai szükségét enyhítik, hanem örömteli élményekkel, közös lelki programokkal is gazdagítják életüket. Rozi néni a szervezői, logisztikai feladatokon túl támogatókat szerzett, pályázatokat írt, és korát meghazudtoló módon részt vállalt a kemény fizikai munkában is

– írta a díjazottról közleményben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

A díjátadó ceremónia egyben jótékonysági est is volt, ahol a vakok Batthyány-Strattmann László-otthona támogatására gyűjtöttek adományokat. Az otthon támogatására a következő számlaszámon keresztül is van lehetőség: MKPK Titkársága, CIB Bank Zrt., 11100104-90012347-10000001.

Ennek kapcsán a győri megyéspüspök lapunknak korábban kifejtette: az elmúlt évtizedekben egyszer már gyűjtöttek a vakok Batthyány-Strattmann László-otthonának, de úgy érezték: az intézmény újfent rászorul a támogatásra.

Emellett példaként is állítják az otthont az emberek elé, hiszen az intézményben a gondozás keresztény, katolikus értékrend szerint folyik.

Borítókép: Szigetvári Györgyné Veres András győri megyéspüspöktől vehette át az elismerést (Fotó: Magyar Kurír)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.