Átadta a katolikus egyház a Szent Erzsébet rózsája díjat

A jótékonysági esten a vakok Batthyány-Strattmann László-otthonának gyűjtöttek adományokat.

2022. 12. 05. 18:45
Forrás: Magyar Kurír
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetvári Györgyné, a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia Karitász-csoportjának leköszönő vezetője kapta idén a Szent Erzsébet rózsája díjat, amelyet hétfő délután, a Zeneakadémia nagytermében Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adott át. A díjazott a kitüntetésre javasoltak közül Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek ajánlása alapján kapta az elismerést.

Nyitott és vállalkozó szellemű hozzáállásának köszönhetően az általa vezetett Karitász-csoport tagjai nemcsak a hozzájuk fordulók fizikai szükségét enyhítik, hanem örömteli élményekkel, közös lelki programokkal is gazdagítják életüket. Rozi néni a szervezői, logisztikai feladatokon túl támogatókat szerzett, pályázatokat írt, és korát meghazudtoló módon részt vállalt a kemény fizikai munkában is

– írta a díjazottról közleményben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

A díjátadó ceremónia egyben jótékonysági est is volt, ahol a vakok Batthyány-Strattmann László-otthona támogatására gyűjtöttek adományokat. Az otthon támogatására a következő számlaszámon keresztül is van lehetőség: MKPK Titkársága, CIB Bank Zrt., 11100104-90012347-10000001.

Ennek kapcsán a győri megyéspüspök lapunknak korábban kifejtette: az elmúlt évtizedekben egyszer már gyűjtöttek a vakok Batthyány-Strattmann László-otthonának, de úgy érezték: az intézmény újfent rászorul a támogatásra.

Emellett példaként is állítják az otthont az emberek elé, hiszen az intézményben a gondozás keresztény, katolikus értékrend szerint folyik.

Borítókép: Szigetvári Györgyné Veres András győri megyéspüspöktől vehette át az elismerést (Fotó: Magyar Kurír)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.