Budaörsön Gyurcsány korábbi államtitkára lázítja a tanárokat

Keller László, a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok korábbi államtitkára szervezőként lép fel a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola tanárainak sztrájkja kapcsán. Keller nem az első, aki láthatóan a baloldal politikai céljaira használja fel tanárok elégedetlenkedését.

Munkatársunktól
2022. 12. 08. 16:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keller László korábbi közpénzügyi és pénzügyminisztériumi államtitkár, ex-MSZP-s politikus aktívan szervezi a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola tanárainak sztrájkját. A Magyar Nemzet birtokába került levelek szerint az iskola szülői munkaközösségének tagjaként Keller tippeket ad a szülőknek, hogy a december 8-i tanársztrájk kapcsán azok adjanak-e igazolást arra az esetre a gyermekeiknek, ha az első két órára nem mentek be a tanulók.

„A sztrájkbizottság arról adott ma tájékoztatást, hogy az órától távol maradó gyermekek számára nem írható hiányzás, így az igazolás is szükségtelen. […] Nem lehet kizárni, hogy a tankerülettől a későbbiek során a hiányzásigazolással kapcsolatban más parancs érkezik, ezért a sztrájkbizottság álláspontjától eltérően lehetséges, hogy elkerülhetetlen lesz a szülői igazolása a két órának” – írta levelében Keller.

A korábbi politikus a sztrájkbizottság levelét is továbbította a szülői munkaközösség számára, amelyből az derült ki, hogy a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola 18 fővel kapcsolódott be a december 8-i országos sztrájkba. Az egyik névtelenséget kérő, felháborodott szülő azt mondta lapunknak, hogy „a szocialista párt szervezi a tanársztrájkot az iskolában”.

Telefonon utolértük Keller László korábbi államtitkárt, aki azonban nem kívánt válaszolni a Magyar Nemzet kérdéseire. Mindössze annyit mondott: ő már nem politikus, nem közszereplő.

Ehhez képest 2021 júliusában Keller részt vett Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt ferencvárosi kampányeseményén, ahol rajtuk kívül a kerület baloldali polgármestere, Baranyi Krisztina és az MSZP korábbi igazságügyi minisztere, Bárándy Péter is jelen volt. Keller az eseményen Márki-Zay támogatására szólított fel.

Keller László immár a sokadik olyan baloldali politikus, aki felbukkan egy-egy tanártüntetés vagy sztrájk mögött. 

A korábbi demonstrációkon rendszeresen megfordultak párbeszédes, momentumos és más pártokhoz tartozó politikusok, így Szabó Tímea, Jámbor András vagy Tóth Endre.

Lapunk pedig arra is rámutatott, hogy az egyik legnagyobb tanárszakszervezet nyilatkozatai immár megkülönböztethetetlenek Gyurcsány Ferenc pártjának közleményeitől.

A december 8-i tanársztrájk során az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) tanárainak egy része forgalomkorlátozó akciót szervezett a Szentendrei útra. Egészen pontosan lezárták a Szentendrei úti Jysk előtti buszsávot reggel 8–8.45 között, a tanítás 9 óra után kezdődött az intézményben. 

Érdemes megjegyezni, hogy az alapítványi gimnáziumként működő iskolaigazgatója nem más, mint Horn György, az egykori SZDSZ-es politikus, Horn Gábor testvére, aki a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányokban koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban, ma pedig a baloldalhoz köthető Republikon Intézetet fenntartó Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökeként tevékenykedik.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: YouTube/Partizán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.