időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

Hornék állhatnak a Szentendrei út lezárása mögött

Magyar Nemzet
2022.12.08. 12:15 2022.12.08. 14:20
Hornék állhatnak a Szentendrei út lezárása mögött

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) tanárainak egy része csütörtök reggelre forgalomkorlátozó akciót szervezett a Szentendrei útra. Nem állami fenntartású intézményről van szó: borsos tandíjat kell fizetni a tanulók szüleinek. Az alapítványi gimnáziumként működő intézmény igazgatója pedig nem más, mint Horn György, az egykori SZDSZ-es politikus, Horn Gábor testvére.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) tanárainak egy része csütörtök reggelre forgalomkorlátozó akciót szervezett a Szentendrei útra. Egészen pontosan lezárták a Szentendrei úti Jysk előtti buszsávot, miközben azt skandálták: Szolidaritást! Az akció reggel 8-tól 8.45-ig tartott, így a tanítás ma csak 9 után kezdődött az intézményben. Fontos hangsúlyozni, hogy az AKG nem egy állami fenntartású intézmény, borsos tandíjat kell fizetni a tanulók szüleinek. Az iskola hivatalos weboldala szerint mindez havi 135 ezer forintot jelent diákonként.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az alapítványi gimnáziumként működő intézmény igazgatója nem más, mint Horn György, az egykori SZDSZ-es politikus, Horn Gábor testvére. 

Mint ismert, Horn Gábor a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányokban koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban. Ma a baloldalhoz köthető Republikon Intézetet fenntartó Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökeként tevékenykedik. 

Horn Gábor mellett egyébként az alapítványi gimnázium igazgatója, Horn György is vállal közéleti feladatokat: 

elnöke az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének, tagja a budaörsi önkormányzat oktatási bizottságának, és korábban részt vett a szocialista párt oktatási programjának kidolgozásában is. Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium neve egyébként onnan lehet ismerős, hogy az október 23-i baloldali tüntetésen egy slam poetryre emlékeztető, obszcén „művet” előadó Pankotai Lili, akkor a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma tanulója később úgy döntött, az AKG-ben szeretné folytatni tanulmányait. 

Borítókép: Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épülete (Fotó: MTI/Jászai Csaba)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.