Horn Gábor úgy hergel az oroszok ellen, hogy testvére velük üzletel

Az intézményvezető az orosz Sberbankban tarthatta az iskola pénzét, közel egymilliárd forintot.

Magyar Nemzet
2022. 03. 03. 17:00
Forrás: Mandiner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk értesülései szerint az Alternatív Közgazdasági Gimnázium az orosz Sberbankban tartotta pénzét, közel egymilliárd forintot. A történet csupán azért érdekes, mert az említett oktatási intézmény igazgatója, Horn György a magyar–orosz gazdasági kapcsolatok ellen folyamatosan hergelő Horn Gábor testvére.

A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke nemrég Facebook-bejegyzésében nyilatkozott elítélendően arról, hogy Magyarország az alacsony rezsiárak fenntartása érdekében nem szakítaná meg a gazdasági kapcsolatot Oroszországgal. 

Elítéljük Oroszországot, de továbbra is üzletelünk vele. Mondja Orbán, Putyin utolsó pillanatig kitartó barátja. (…) Csak elvszerűen, ahogy ezt már megszokhattuk, nincs szó morális kérdésekről, szolidaritásról vagy legalább őszinte együttműködésről a szövetségesekkel. Maradnak ismét a csupasz és szűkkörű gazdasági érdekek még most egy a szomszédunkban folyó háború kezdetén is. Nem látni, mi lesz ennek a vége, de lehetne legalább rendkívüli helyzetekben egy kicsit emberségesebben, alázatosabban, megértőbben viszonyulni a nyugati világhoz, esetleg akár elnézést kérni a mindünknek ártó keleti despotákkal való barátkozás miatt.

– írta a politológus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.