időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Gelencsér: A Momentum számára Magyarország az első

Kreft-Horváth Márk
2022.12.05. 14:39 2022.12.05. 15:06
Gelencsér: A Momentum számára Magyarország az első

Számunkra, felelős ellenzéki politikusként Magyarország a legfontosabb

– jelentette ki mai napirend előtti felszólalásában a Momentum elnöke. Gelencsér Ferenc szerint itt az ideje számot vetni a 2022-es évvel kapcsolatban. – Adókat emeltek, megszorításokat eszközöltek, megszüntették a katát, kétszer módosították az alaptörvényt, pedagógusokat rúgatnak ki az iskolákból – sorolta a Fidesz-kormány bűneit felszólalásában a momentumos politikus. A Momentum értékelése szerint háromezermilliárd forintot veszítettek el a magyarok a kormány miatt, és 

a rossz ukrán–magyar kapcsolatokról is az ország vezetése tehet.

– Fidesz-felárat fizetünk mindenért a rossz kormányzás miatt – foglalta össze a Momentum kritikáit egyetlen mondatban Gelencsér Ferenc. – Gratulálok, önök lenullázták az országot – olvasott be keményen a kormánypártiaknak a momentumos politikus.

Gelencsér Ferenc szerint a kormánynak fogalma sincs arról, hogy mi lesz a jövő héten. – Jövőre padlássöprés, huxit, forint helyett pengő? Mi jöhet még? – tette fel kérdéseit felszólalásában a Momentum vezetője. 

Fürjes Balázs válaszában jelezte, hogy a Momentumban jelenleg az sem tisztázott, hogy ki az elnök. – Az akit megválasztottak, vagy az, akivel kampányolnak? – utalt a Donáth Annát ábrázoló Budapest-szerte látható momentumos plakátokra a Miniszterelnökség államtitkára. Fürjes szerint átláthatatlan a Momentum, és azon sem csodálkozik, hogy máshogy látják a 2022-es évet, mint a kormánypárti politikusok. 

– A 2022-es év legfontosabb kérdései a háború és a béke ügye; a megélhetést és a munkahelyeket fenyegető válság és a baloldali dollárbotrány – jelezte válaszában Fürjes Balázs. 

Állítása alátámasztásául felidézte, hogy a Fidesz politikusai éppen járják az országot, és elmondása szerint sok baloldali ember is részt vett az így szervezett gyűléseken.

– Mikor áll végre a béke oldalára a baloldal? Egyetért-e a baloldal azzal, hogy Magyarország akadályozza meg az unió szerint számunkra káros szankciókat? Mi a helyzet a dollártámogatásokkal?

– sorolta fel a magyar embereket érdeklő három legfontosabb kérdést Fürjes Balázs, aki szerint ezekre a kérdésekre kellene válaszolnia a baloldalnak.

Borítókép: Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke parlamenti felszólalást mond (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.