időjárás -4°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Külön adatbekérő űrlapot küldött az ÁSZ az ellenzéki összefogás pártjainak és Márki-Zay Péternek

Magyar Nemzet
2022.12.01. 13:19 2022.12.01. 13:24
Külön adatbekérő űrlapot küldött az ÁSZ az ellenzéki összefogás pártjainak és Márki-Zay Péternek

A 2022. évi országgyűlési választások kampányköltségeire fordított pénzeszközök elszámolásának ellenőrzését övező fokozott közérdeklődésre tekintettel közzétesszük az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogáshoz tartozó pártok vezetőinek, illetve a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőjének, Márki-Zay Péternek küldött adatbekérés egyes űrlapjait – írja az Állami Számvevőszék közleményében. Mint fogalmaznak, 

ezekkel az Állami Számvevőszék azon pénzeszközök esetleges kampánycélú felhasználását, annak körülményeit kívánja tisztázni, amelyet a Mindenki Magyarországa Mozgalom külföldi szervezettől kapott.

A dokumentum a linkre kattintva érhető el.

A dokumentumban az Állami Számvevőszék részletesen felsorolja Márki-Zay Péter külföldi kampánypénzekkel kapcsolatos állításait, az arra érkezett reakciókat és kéri a kifizetések pontos felsorolását.

Kiderült, nem stimmel a matek a baloldal külföldi kampánypénzei kapcsán, így bajban lehet az ÁSZ adatbekérőjének kitöltésekor Márki-Zay Péter. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.