időjárás -2°C Aranka 2023. február 8.
logo

Rétvári Bence: Az állam mindenkiről gondoskodik

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.06. 12:31 2022.12.07. 17:22
Rétvári Bence: Az állam mindenkiről gondoskodik

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője a napirend előtti felszólalásában a szociális rendszer helyzete miatt bírálta a kormányt. A Gyurcsány-párt politikusa úgy vélte: mérhetetlen cinizmus, ahogyan az Orbán-kormány a megélhetési válságban nekiesik a szociális ellátórendszernek, miután az elmúlt tizenkét évben kivéreztette az ágazatot. Szerinte a kormány hátrányos megkülönböztetést alkalmaz a szociális ellátás szereplői között, mert kizárólag az egyházi fenntartású intézményeknek ad rezsitámogatást, az állami, az önkormányzati vagy civil fenntartású szociális intézményeknek nem.

– A kormánynak fontos a szociális intézmények munkája, legyenek bármilyen fenntartásúak, ezért mindenkinek növelték a támogatását 

– húzta alá válaszában Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: 2010 óta a kormány 1100 milliárd forinttal növelte a szociális ellátás támogatását, míg a korábbi, baloldali kormányok alatt az ágazat állami finanszírozása csökkent.

– Az elmúlt tizenkét évben jóval kevesebb a nélkülözők aránya, egymillióval több embernek lett munkája – rögzítette. Továbbá Rétvári arra szólította fel a baloldalt, ne vádaskodjon azzal, hogy az állam kivonul a szociális ellátásból, hiszen valójában éppen azt rögzítik törvényi szinten, hogy senki nem marad ellátatlanul, az állam mindenkiről gondoskodik.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Kurucz Árpád)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.