Rétvári Bence: Az állam mindenkiről gondoskodik

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára jelezte, hogy a kormánynak fontos a szociális intézmények munkája.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 06. 12:31
null
20220727 Budapest Dr. Rétvári Bence, Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője a napirend előtti felszólalásában a szociális rendszer helyzete miatt bírálta a kormányt. A Gyurcsány-párt politikusa úgy vélte: mérhetetlen cinizmus, ahogyan az Orbán-kormány a megélhetési válságban nekiesik a szociális ellátórendszernek, miután az elmúlt tizenkét évben kivéreztette az ágazatot. Szerinte a kormány hátrányos megkülönböztetést alkalmaz a szociális ellátás szereplői között, mert kizárólag az egyházi fenntartású intézményeknek ad rezsitámogatást, az állami, az önkormányzati vagy civil fenntartású szociális intézményeknek nem.

– A kormánynak fontos a szociális intézmények munkája, legyenek bármilyen fenntartásúak, ezért mindenkinek növelték a támogatását 

– húzta alá válaszában Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: 2010 óta a kormány 1100 milliárd forinttal növelte a szociális ellátás támogatását, míg a korábbi, baloldali kormányok alatt az ágazat állami finanszírozása csökkent.

– Az elmúlt tizenkét évben jóval kevesebb a nélkülözők aránya, egymillióval több embernek lett munkája – rögzítette. Továbbá Rétvári arra szólította fel a baloldalt, ne vádaskodjon azzal, hogy az állam kivonul a szociális ellátásból, hiszen valójában éppen azt rögzítik törvényi szinten, hogy senki nem marad ellátatlanul, az állam mindenkiről gondoskodik.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.