Schmidt Gábor rovatvezető-helyettes kapta idén a Kristóf Attila-díjat

A Magyar Nemzet szerkesztősége másodszor ítélte oda a lap korábbi főmunkatársáról elnevezett díjat.

Magyar Nemzet
2022. 12. 27. 14:57
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodszor adták át a Magyar Nemzet szerkesztőségében a Kristóf Attila-díjat, amely egyszerre két dolgot, a szakmai munkát és a közösségteremtő szerepet hivatott elismerni. A Kristóf Attila-díj tavaly a Magyar Nemzet korábbi díjainak örökébe lépett, amellyel a lap hagyományát folytatva minden évben a lap egy belsős munkatársát tüntetik ki.

 

Idén a díjat Schmidt Gábor, a belpolitikai rovat rovatvezető-helyettese kapta. Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője a díjátadón elmondta, nem volt kérdés, hogy kit tüntetnek ki idén a díjjal, hiszen Schmidt Gábor nemcsak a belpolitika rovat szerkesztőjeként, hanem a Mediaworks tehetséggondozó program mentoraként is kiváló munkát végzett. 

 

Schmidt Gábor a díj átvételekor elmondta, megtiszteltetés számára, hogy idén ő kapta a lap korábbi főmunkatársának nevét viselő díjat. Köszönetét fejezte ki a lapvezetésnek és minden kollégájának, kiemelve a belpolitika rovat munkatársait. – Azért jó a Magyar Nemzetnél dolgozni, mert a szakmaiságot képviseljük, annak sajátos szabályaival és felelősségével. Minden nap próbálunk jobbat, többet adni az olvasóknak, és bár fontos, hogy ismerjük a keresőmotorok olvasottságot mérő algoritmusait, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a legfontosabb az a közösség, amit az olvasók és a szerkesztőség alkot – fogalmazott a díjazott. – Nincs kapitány legénység nélkül – tette hozzá Schmidt Gábor arra utalva, hogy az újságírás igazi csapatmunka.

A díjról

Kristóf Attila a Magyar Nemzet főmunkatársa, publicistája volt 2015-ben bekövetkezett haláláig. A díj névadója 1938. április 22-én született Csikvándon. 1956–1960 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar–újságírás szakán tanult. 1960-tól a Magyar Nemzet munkatársa, 1983-tól főmunkatársa, 1991–1992 között főszerkesztő-helyettese volt, majd 1996–2000 között a szerkesztőbizottság tagja. 1997–2000 között a Magyar Nemzet elnökeként dolgozott. Évtizedeken keresztül írta Én nem tudom… címmel publicisztikai sorozatát. A Rózsa Ferenc- és Petőfi Sándor Sajtószabadság-díjas újságíró riportjai mellett számos bűnügyi és dokumentumregény szerzője volt. Az utolsó pillanatig dolgozott, csupán a halál ütötte ki kezéből a tollat.

A díj szellemi folytonosságát jelképezi, hogy a húsz éve, 2001-ben Magyar Nemzet-díjjal kitüntetett Kristóf Attila még életében díjat akart alapítani, azonban ez  halála után, csak most teljesülhetett. És húsz év múltán a díj immár az ő nevét viseli – családtagjainak és jogutódjainak egyetértésével és jóváhagyásával. 

Tavaly a díjjal a lap belpolitika rovatának vezetőjét, Baranyai Gábort tüntették ki.

 

Borítókép: Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője és Schmidt Gábor, a Magyar Nemzet belpolitika rovatának rovatvezető-helyettese. (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.