Tombol a baloldali gyűlöletkampány Jászberényben

A településen január 15-én időközi önkormányzati választásokat tartanak.

Magyar Nemzet
2022. 12. 30. 14:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Símaszkban, létrával járták az utcákat és szedték le Besenyi Orsolya polgármesterjelölt tábláit az elmúlt napokban Jászberényben ismeretlen elkövetők. A Jászberény többet érdemel nevű Facebook-oldal szerint a rendőrség tetten érte az elkövetőket, akik beismerték, hogy – a korábban még a Jobbik színeiben politizáló – Budai Lóránt polgármester megbízásából követték el a bűncselekményt.

Az időközi választást január 15-én bonyolítják le Jászberényben, miután október 17-én, Gedei József DK-s exalpolgármester indítványozására a képviselőtestület feloszlatta önmagát. A város élén jelenleg jobbikos Budai Lóránt polgármester áll, aki MSZP-s alpolgármesterével szimbiózisban irányította a várost, ám kisebbségbe szorult az őt támogató egyesült ellenzékkel. Ugyanis a Gyurcsány-párti Gedei József elhagyta a Közösen Jászberényért Egyesület koalícióját. Budait 2019. október 13-án választották meg Jászberény polgármesterének, a DK–Jobbik–Momentum által támogatott Közösen Jászberényért Egyesület színeiben.

 

A polgárok választást akarnak

Pócs János egyéni országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) a Mandinernek korábban elmondta: 

„a Fidesz két közvélemény-kutatást is készített az utóbbi hetekben Jászberényben, melyekből kiderül, az emberek több mint 70 százaléka váltást akar a város élén, olyan új polgármestert, aki nem a pártpolitikai csatározások folytatását akarja, de rátermett a vezetésben és békét teremt a lakosság körében”.

A képviselő szerint Besenyi Orsolya, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatója, a Covid-osztály volt vezetője pont ilyen. Függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával indul.

Borítókép: Budai Lóránt baloldali polgármester (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.