időjárás 11°C Emőke 2023. március 23.
logo

„Karácsony Gergely vállalja a felelősséget a dollárbaloldal külföldi támogatása miatt!”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.28. 14:37 2023.01.28. 14:45
„Karácsony Gergely vállalja a felelősséget a dollárbaloldal külföldi támogatása miatt!”

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt. Wintermantel Zsolt a videóban úgy fogalmazott: Karácsony Gergely megint nem fejtette ki az igazság minden részletét, sőt saját magával is ellentmondásba került. 

– A főpolgármester tavaly azt nyilatkozta a sajtó előtt, hogy a baloldal nem kapott külföldről támogatást. A dollárbaloldal azóta lebukott és kiderült – titkosszolgálati jelentés szól róla –, hogy több mint négymilliárd forinttal támogatták a kampányukat – mondta Wintermantel Zsolt. 

Hozzátette: az egyik főszervező az a Korányi Dávid volt, aki Karácsony Gergely személyes jóbarátja és közvetlen munkatársa volt a Főpolgármesteri Hivatalban, és akit a budapesti adófizetők pénzéből foglalkoztatott a városházán főtanácsadóként Karácsony Gergely. 

A politikus a főpolgármesternek azt üzente, hogy itt az ideje, hogy vállalja a felelősséget: 

ne sunnyogjon tovább, ha volt bátorságuk elfogadni a külföldi támogatást, akkor annak felelősségét is vállalják.

Borítókép: Wintermantel Zsolt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.