Képviselői összeférhetetlenség is felmerülhet Hadházy Ákos esetében

Összefoglalta a Tűzfalcsoport, amit eddig lehet tudni Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és családja állatorvosi rendelője és praxisa, valamint egyéb volt és jelenlegi bevételi forrásaik kapcsán.

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport2023. 01. 27. 18:32
HADHÁZY Ákos
Budapest, 2022. november 4. Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza elõtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hadházy-Vet Kft. – amely Hadházy Ákos résztulajdonában van, illetve ő a társaság ügyvezetője is egyben – 2021-ben kiugróan jó évet zárt, 

bevételei a 2020-as 43 millióról 2021-ben 70 millió forintra emelkedtek. 

Ez szekszárdi viszonylatban is figyelemre méltó eredmény, hiszen az egyik tényleges városi konkurenssel összehasonlítva – egy két főt alkalmazó kft. – a tárgyévben 36 millió forintot realizált. A kft. tevékenységei ráadásul meglehetősen szerteágazóak, a főtevékenység állategészségügyi ellátás mellett alkotóművészet és médiareklám is található a portfólióban.

Hadházy Ákos a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft.-nek, a Vízmű Kft.-nek és az Ipari Park Kft.-nek, illetve a végelszámolás alatt lévő Szekszárdi Turisztikai Non-Profit Kft. „v. a.”-nak is felügyelőbizottsági tagja volt.

A Hadházy-Vet Kft.-nek az országgyűlési képviselő édesapja is résztulajdonosa, aki, illetve a felesége egyébként több prosperáló cégben is érdekelt, a Twickel Szőlőbirtok Kft. az elmúlt két esztendőben 405 milliós bevételt produkált, a Zsilinszky és Társai Kft. 420 milliós árbevételt realizált, korábban a Szajki Zrt.-ben pedig 2014 és 2019 között volt felügyelőbizottsági tag, illetve, az évek során milliárdos forgalmat bonyolító Szekszárd Zrt.-ben pedig igazgatósági tag volt 1992 óta többször megszakítva 2020-ig.

A Hadházy-Vet Kft.-nek a Pesti Srácok által nyilvánosságra hozott adatok szerint a székhelye a Szekszárd, Bródy Sándor utca 86. alatt, telephelye a Mikes utca 6. szám alatt található.  Mindkét ingatlan fele-fele arányban a Hadházy család tulajdonában áll. Maga az állatklinika ugyanakkor korábban egy harmadik ingatlanban működött 2020 augusztusáig, amely a Szekszárd, Mikes utca 24. szám alatt található, és amelynek tulajdonosa a Tolnagro Kft., amelyhez papíron Hadházyéknak nincs kötődésük. A cég színes tevékenységi portfólióval rendelkezik, főtevékenysége gyógyszer és gyógyászati termékek nagykereskedelme, bevétele több tíz milliárdos nagyságrendű.

Az első írásunkat követően Hadházy Ákos kommentben arra hívta fel a figyelmet, hogy „Kiderítették, hogy van rendes szakmám, állatorvosként van egy rendelőm és patikám!” Ehhez – a rendes szakmához és a rendelőintézethez – kapcsolódóan a hónap elején arról számolt be a független honatya, hogy a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette az állatorvosi kamara őt elmarasztaló határozatát. 

Az ügy előzménye, hogy elmondása szerint 2016-ban befejezte praktizálását állatorvosként, „az állatorvosi rendelőt és patikát működtető cége azonban törvényesen működik és érvényes praxisengedéllyel rendelkezik”, amely 2016 óta 459 kisállatútlevelet és 856 mikrochip-beültetést vitt fel az úgynevezett PetVet rendszerbe – derült ki a Nébih adatszolgáltatásából. 

Ezért is jelenthette fel Hadházy Ákost az állatorvosi kamaránál Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

Azóta a sajtóban is megjelentek azok az intézmény Facebook-oldalán publikált képek, amelyek azt a benyomást is kelthetik, mintha még mindig gyakorolná hivatását Hadházy.

Az eredeti cikk a Tűzfalcsoport oldalán olvasható. 

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.