Még Kijevben is a kormányt szidta Karácsony Gergely

A főpolgármester azt hangsúlyozta, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal.

Magyar Nemzet
2023. 01. 11. 19:09
20221210 Budapest A felújított fővárosi Blaha Lujza tér az átadás napján Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Kurucz Árpád) Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest főpolgármestere Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel együtt Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására hivatalos látogatásra érkezett a háború sújtotta Ukrajnába. A tervezett program szerint a szövetség főpolgármesterei Kijev polgármesterén kívül magasrangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármestérevel és vezető uniós diplomatákkal is találkoznak.

Habár a látogatás fő célja az volt, hogy áttekintsék, hogy a szövetség fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak, Karácsony Gergely nem feledkezett meg állandó feladatáról, vagyis arról, hogy a magyar kormányt szidalmazza a találkozón. 

Kijelentette, a magyar kormány nem őszinte a háborúval kapcsolatban. Mint mondta, a budapestiek értik, mi történik Ukrajnában és tudja, hogy a megjelentek egy szabad világért harcolnak. A tanácskozás után pedig arról beszélt, hogy „ne felejtsék el, a magyar nép nem azonos a magyar kormánnyal”.

Ezután a főpolgármester arról beszélt, hogy Budapest szabad és szolidáris város. „Sok millió magyar üzenetét tolmácsolom: tartsanak ki! Tudjuk: ez a harc nem csak Ukrajna és Oroszország harca, ez a harc a jó és a gonosz harca. És csak a jók győzhetnek” – fogalmazott Budapest főpolgármestere.

Érdemi megoldással tehát nem szolgált a találkozón Karácsony Gergely, de ismét kihasználta az alkalmat arra, hogy a magyar és globális baloldal álláspontját közvetítse Ukrajnában és a találkozót a segítségnyújtás helyett a magyar kormány elleni gyűlöletkeltésre használja.

Szavai, melyek szerint Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal, azért is visszásak, mert áprilisban a kormánypártok történelmi sikert arattak, ezzel újabb kétharmados felhatalmazást szerezve.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.