Novák Katalin a Sándor-palotában fogadta az azeri elnököt + galéria

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában hivatalos látogatás keretében fogadta Ilham Alijevet, Azerbajdzsán köztársasági elnökét.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 01. 30. 11:24
NOVÁK Katalin; ALIYEV, Ilham; KUN SZABÓ István
Budapest, 2023. január 30. Novák Katalin köztársasági elnök katonai tiszteletadás mellett fogadja Ilham Alijev azerbajdzsáni elnököt az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2023. január 30-án. Az államfõ mögött fõhadsegédje, Kun Szabó István vezérõrnagy. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin a tárgyaláson kifejtette, hogy az orosz–ukrán háború okozta gazdasági és energetikai válság során felértékelődnek az olyan stratégiai partnerek, mint Azerbajdzsán, amellyel kiválóak a kétoldalú kapcsolataink.

Ilham Alijev elnök méltatta a magyar–azeri kapcsolatokat, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben szorosabbá válhatnak a két ország közötti energetikai együttműködések. Az azeri államfő hivatalos látogatásra invitálta Novák Katalin köztársasági elnököt.

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök katonai tiszteletadás mellett fogadja Ilham Alijev azerbajdzsáni elnököt az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2023. január 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.