Ő volt Novák Katalin legfiatalabb vendége a Sándor-palotában

Novák Katalin egész politikai pályafutásának kulcseleme a családok védelme. Ennek jegyében első újévi köszöntőjét is családok körében mondta el. Legfiatalabb vendége egy roma értelmiségi házaspár gyermeke, a négy hónapos Farkas András Boldizsár volt, aki a hangját is hallatta az államfő beszéde közben – derül ki a Metropol cikkéből.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol.hu2023. 01. 01. 13:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kisgyermek apja, Farkas András operaénekes már kétszer is járt a Sándor-palotában: először még Áder János elnöki időszaka alatt volt jelen egy vezetői ünnepségen, másodjára pedig akkor, amikor Novák Katalin egyetemi tanári kinevezéseket adott át. 

Az első alkalommal a német himnuszt énekelte, a másodikon pedig a magyart. Ezúttal azonban nem énekelni ment a köztársasági elnöki hivatalba, hanem feleségével, Antal Szabinával és újszülött gyermekükkel azon családok között kaptak meghívást, akik részt vehettek az államfővel közösen az óév búcsúztatásán, illetve az újév köszöntésén. 

Volt köztük hatgyermekes család és nagyszülői pár is tizenkét unokával, mi pedig a kisfiunkkal mentünk, aki január 2-án lesz négy hónapos. Ő volt az elnöki hivatal legfiatalabb meghívottja. Tízmillió magyar közül egyként az államfővel ünnepelni hatalmas megtiszteltetés. Az pedig, hogy András Boldizsár már ilyen fiatalon részt vehetett egy ilyen eseményen, alighanem örökké része lesz a családi legendáriumnak

– mondta el a Metropolnak Farkas András.

A kisfiunk belesírt az államfői beszédbe. El kellett altatni, hogy az elnök asszony szóhoz jusson, ő pedig türelmesen kivárta, amíg a pici elszenderült. Nagyon emberi volt az egész

– idézte fel az apuka, aki szerint mindez annak is köszönhető, hogy Novák Katalin abszolút családbarát, és tisztában van a gyermekvállalás fontosságán kívül annak nehézségeivel is.

A meghívott családokkal való ünneplés előtt Novák Katalin a Sándor-palotában elmondott beszédében kifejtette: ha az erősek a gyengék mellé állnak, a fiatalok kinyújtják kezüket az időseknek, a tehetősebbek észreveszik a szerényebben élőket, akkor jól hasznosítjuk az elmúlt évtizedben közösen elért eredményeket. Mint fogalmazott, ahogy egy emberként fogtunk össze a kárpátaljai magyarokért és az ukrán menekültekért, úgy állhatunk most oda azok mellé, akiknek közülünk segítség kell a holnaphoz.

A teljes cikkből az is kiderül, név szerint kikkel koccintott az államfő az újév alkalmából.

Borítókép: Novák Katalin vendégei körében (Fotó: Sándor-palota)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.