Sas Zoltán: Ismét nyilvánosságra szeretném hozni a jelentés tartalmából mindazt, amit csak lehet!

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke kiemelte, hogy minden olyan ügyet, amely a magyar nemzet biztonságát érinti, a bizottságnak tárgyalnia kell.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 01. 20. 15:57
null
Budapest, 2017. november 21. Elhelyezik a zárt ülést jelző táblát az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ülése előtt az Országgyűlés Irodaházában 2017. november 21-én. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét nyilvánosságra szeretném hozni a külföldi pártfinanszírozásról szóló jelentés tartalmából mindazt, amit csak lehet

– hangsúlyozta a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke Facebook-oldalán. Sas Zoltán kifejtette, hogy 
a testület tagjaival közösen – miután meghallgatták a titkosszolgálat tájékoztatóját – úgy döntöttek, hogy a nyilvánosság elé tárják az elhangzottakat. 


Sas Zoltán kiemelte:

A nemzetbiztonsági bizottság elnökeként – ahogy már korábban is tettem – ezúttal ismét kezdeményezni fogom a titokgazdánál, hogy oldja fel a dokumentumok titkosítását, hiszen a benne szereplő tényekről joga van tudnia a teljes magyar nyilvánosságnak.


Hozzátette: Amint ez megvalósul, vagyis feloldják a titkosítást, a dokumentum – akárcsak tavaly novemberben – kikerül a nemzetbiztonsági bizottság oldalára, ahol bárki elolvashatja majd. 

– Többször elmondtam már, hogy számomra mennyire fontos az átláthatóság, milyen sokat számít a nyilvánosság. Minden olyan ügyet, amely a magyar nemzet biztonságát érinti, a bizottságnak tárgyalnia kell – emelte ki a bizottság elnöke. 

 

Borítókép: Elhelyezik a zárt ülést jelző táblát az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ülése előtt az Országgyűlés Irodaházában (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.