Szijjártó Péter: Idén is meg fog dőlni a beruházási rekord Magyarországon

A külgazdasági és külügyminiszter több nagyvállalat képviselőivel tárgyalt a davosi Világgazdasági Fórumon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 17. 15:46
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter a davosi Világgazdasági Fórumon Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkahelyek és lehetőségek ezreit teremtik meg országszerte a világ legnagyobb cégei által Magyarországra hozott új termelő és kutatás-fejlesztési beruházások – jelentette ki Szijjártó Péter a svájci Davosban. A külgazdasági és külügyminiszter azután beszélt erről, miután több nagyvállalat képviselőivel tárgyalt a Világgazdasági Fórumon. 

A kormány több száz milliárd forintnyi újabb beruházást fog tudni bejelenteni a következő időszakban, ami mellett már most biztosra vehető, hogy idén is meg fog dőlni a beruházási rekord Magyarországon – jelentette ki Szijjártó Péter. 

A külgazdasági és külügyminiszter a davosi Világgazdasági Fórumon találkozott a Coca-Cola, a Lego, az Apollo Tyres, az AstraZeneca, a Dell Technologies és a Greenlabs vezetőivel. Beszámolt arról, hogy az említett cégek döntő többsége rendelkezik valamilyen beruházással hazánkban, sőt újabbakat tervez. 

Kifejtette: ezek „mind olyan vállalatok, amelyek Magyarországra a termelés vagy a kutatás-fejlesztés szempontjából globális vagy európai központként számítanak”.

A világ legnagyobb vállalatai mind nagy megelégedettséggel beszélnek a magyarországi beruházási körülményekről, kifejezetten értékelik a politikai stabilitást és az alacsony adókat, rendkívül elismerően beszélnek a magyar munkaerőről, annak lojalitásáról és képzettségéről – emelte ki a tárcavezető.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Szijjártó Péter a közelmúltban találkozott  a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) főtitkárával. 

Kubanicsbek Ömüralijevvel közös budapesti sajtóértekezletén a tárcavezető az ukrajnai fegyveres konfliktus egyik rendkívül súlyos következményeként azt jelölte meg, hogy a Kelet és a Nyugat közötti együttműködés komoly nehézségek elé került, sőt egyes helyeken teljesen ellehetetlenült. 

Egyetértettek abban is, hogy a kialakult jelenlegi helyzet felértékeli az együttműködést Európa és Közép-Ázsia között, a Türk Államok Szervezetének munkájában való részvétel pedig segíti hazánk gazdasági növekedésének fenntartását.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a davosi Világgazdasági Fórumon (Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.