Újabb párbeszédes politikus igazolt át a DK-ba

Gyurcsány Ferenc pártját tartja a legesélyesebb kormányváltó erőnek a volt alelnök.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 11:09
null
20220403 Budapest Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök leadják szavazatukat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Folytatom a Párbeszédben megkezdett politikai munkámat, de mostantól a Demokratikus Koalíció közösségének tagjaként” – írta Facebook-bejegyzésében Kenéz István, a Párbeszéd Pest megyei szervezetének eddigi alelnöke. Mint ismert, néhány nappal ezelőtt Kocsis-Cake Olivio jelentette be, hogy a Párbeszédből Gyurcsány Ferencékhez igazol. Előtte pedig Szücs Balázs VII. kerületi alpolgármester, a Párbeszéd egyik alapítója lépett át DK-ba.

 

A DK-t esélyesebbnek tartják a Párbeszédnél

Kenéz István megemlíti, hogy az előválasztáson képviselőjelölt volt Pest megye 11-es választókerületében, és éppen a kampány során ismerkedett meg a DK politikusaival. 

Elképesztő volt látni, hogy a DK egyszerre jelent egy fegyelmezett, hatékonyan működő pártot és egy befogadó és barátságos közösséget

– írta, hozzátéve, akkor értette meg, hogy a hatalmat leváltani szándékozó választók miért a DK-t tartják a legesélyesebbnek erre a történelmi feladatra.

Mint kifejti, tevékenyen részt kíván venni a kormány lebontásában, ennek a feltételei pedig szerinte csak a Demokratikus Koalícióban adottak. „Dobrev Klára világosan megmutatta, hogy az árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben, ezzel pedig ők a kormányváltást akarók utolsó reménye. Büszke vagyok rá, hogy a DK közösségének tagjaként folytathatom a munkát a kormányváltásért és egy európai Magyarországért!” – írta.

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.