időjárás 17°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Újabb párbeszédes politikus igazolt át a DK-ba

Magyar Nemzet
2023.01.27. 11:09 2023.01.27. 12:12
Újabb párbeszédes politikus igazolt át a DK-ba

– Folytatom a Párbeszédben megkezdett politikai munkámat, de mostantól a Demokratikus Koalíció közösségének tagjaként” – írta Facebook-bejegyzésében Kenéz István, a Párbeszéd Pest megyei szervezetének eddigi alelnöke. Mint ismert, néhány nappal ezelőtt Kocsis-Cake Olivio jelentette be, hogy a Párbeszédből Gyurcsány Ferencékhez igazol. Előtte pedig Szücs Balázs VII. kerületi alpolgármester, a Párbeszéd egyik alapítója lépett át DK-ba.

 

A DK-t esélyesebbnek tartják a Párbeszédnél

Kenéz István megemlíti, hogy az előválasztáson képviselőjelölt volt Pest megye 11-es választókerületében, és éppen a kampány során ismerkedett meg a DK politikusaival. 

Elképesztő volt látni, hogy a DK egyszerre jelent egy fegyelmezett, hatékonyan működő pártot és egy befogadó és barátságos közösséget

– írta, hozzátéve, akkor értette meg, hogy a hatalmat leváltani szándékozó választók miért a DK-t tartják a legesélyesebbnek erre a történelmi feladatra.

Mint kifejti, tevékenyen részt kíván venni a kormány lebontásában, ennek a feltételei pedig szerinte csak a Demokratikus Koalícióban adottak. „Dobrev Klára világosan megmutatta, hogy az árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben, ezzel pedig ők a kormányváltást akarók utolsó reménye. Büszke vagyok rá, hogy a DK közösségének tagjaként folytathatom a munkát a kormányváltásért és egy európai Magyarországért!” – írta.

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.