időjárás 22°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Orbán Viktor: Véget ért az EU-csúcs, a közép-európai országok megállapodtak + videó

Deutsch Tamás: Azonnal váltsák le Delbos-Corfield képviselőt!

Munkatársunktól
2023.02.08. 20:26 2023.02.08. 20:51
Deutsch Tamás: Azonnal váltsák le Delbos-Corfield képviselőt!

Gwendoline Delbos-Corfield haladéktalan leváltását kezdeményezik a Fidesz európai parlamenti képviselői – jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV-ben. Mint mondta, 

a francia zöldpárti EP-képviselő példátlanul botrányos kijelentést tett egy brüsszeli jogállamiságról tartott konferencián, így alkalmatlanná és méltatlanná vált feladata ellátására. Hozzátette, elmozdításáért holnap reggel levélben fordulnak az Európai Parlament elnökéhez. 

A magyar képviselő szerint Delbos-Corfield átlépett egy vörös vonalat, amikor előre kitervelt módon azt állította, hogy Magyarország titkosszolgálati információkat szivárogtat egy unión kívüli országnak, jelesül Oroszországnak. Hangsúlyozta, egy olyan közpénzből szervezett konferencián beszélt a francia képviselőnő badarságokat, amely arról szólt, hogyan lehet hazugságok, rágalmak, gyalázkodások, csúsztatások keretében ártani Magyarországnak. Ráadásul ezt az egész konferenciát a fővárosi önkormányzat szervezte, sok pénzt és energiát áldozva erre, pedig folyamatosan arról panaszkodnak, hogy mindjárt csődbe jutnak – jelentette ki. Úgy fogalmazott, ez akkora túlzás volt, hogy még a francia képviselőnek is el kellett ismernie: „túltolta a biciklit”, emiatt pedig vállalnia kell a politikai felelősséget. – Aki az ő maradását támogatja, az a kollektív intézményes felelőtlenség állapota mellett van – mondta. 

Deutsch Tamás hangsúlyozta: Karácsony Gergely főpolgármester és Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője is a teremben ültek, és némán hallgattak, amikor a francia zöldpárti képviselő kijelentése elhangzott. 

A fideszes képviselő szerint ha Delbos-Corfield nem vallja be, hogy hazudott, Karácsonyék ugyanúgy visszhangoznák ezt a példátlanul botrányos kijelentést.

Borítókép: Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselõ az Európai Parlament strasbourgi épületében tartott sajtóértekezleten 2023. január 17-én. (Forrás: MTI/AP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.