Jelentkezzen katonának, aki a hazáért és a családjáért szeretne tenni

Országos toborzókampányt indít a Magyar Honvédség, zajlik a fiatalitás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 10. 17:35
null
Budapest, 2022. december 15. Az egységes alapkiképzést teljesítõ önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütétele a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán, Budapesten 2022. december 15-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos toborzókampányt indít a honvédség, hogy minél többen megismerhessék a honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya-lehetőségeket – jelentette be a Honvédelmi Minisztérium (HM). A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn a Bálna Budapest rendezvényközpontban lesz.

A honvédség vonzó életpályát kínál azok számára, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet, és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek – hívta fel a figyelmet a HM.

Magyarország biztonságának és védelmének fokozása érdekében a Magyar Honvédség megerősítése, megfiatalítása és modernizálása kiemelt feladat 

– hangsúlyozták, emlékeztetve: a háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak, hogy a veszélyek korát éljük, a béke és a biztonság felértékelődött. 

Az elmúlt években sokat fejlődött a Magyar Honvédség, és jelenleg is zajlik a fiatalítás – mutattak rá. 

Kifejtették: a most induló toborzási kampányban különösen azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik készek és szeretnének tenni a haza, családjuk és szeretteik védelmében. 

Kiemelték: a toborzási kampány a következő hónapokban nemcsak a toborzási irodákban zajlik majd, hanem az interneten és különböző médiafelületeken, emellett országszerte toborzási rendezvényeket is tartanak. A hétfői nyitórendezvényen mindenkit várnak a Bálna Budapest rendezvényközpontba, aki akár tartalékos, akár hivatásos vagy szerződéses katonaként szeretne csatlakozni a honvédséghez.

A toborzónapon az érdeklődők megismerkedhetnek a Magyar Honvédség alakulataival, fegyverekkel és haditechnikával, az innováció élvonalába tartozó eszközökkel, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításával. Az eseményen katonai bemutatókat tartanak, illetve szimulátorokkal és biolaborral is megismerkedhetnek az érdeklődők, akik megismerhetik a katonák életét, beszélgethetnek a toborzó szakemberekkel és a már a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló katonával is.

Borítókép: Az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütétele a Magyar Honvédség anyagellátó raktárbázisán (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.