Jön a tavasz, de mikor lesz a tavaszi szünet?

Van olyan, ahol már el is kezdődött. A közoktatásban tartják magukat a húsvéti időszakhoz, miként az egyetemek többsége is.

Magyar Nemzet
Forrás: Eduline2023. 02. 21. 16:56
Sokféle program várt a gyerekekre az Erzsébet-táborokban az idei vakáció alatt is Fotó: Nagy Lajos/Napló
Sokféle program várt a gyerekekre az Erzsébet-táborokban az idei vakáció alatt is Fotó: Nagy Lajos/Napló Forrás: Nagy Lajos/Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az általános és középiskolákban a tavaszi szünet idén április 6. és 11. között lesz. A szünet előtt a diákok április 5-én, szerdán mennek utoljára iskolába, és pontosan egy hét múlva, április 12-én mennek vissza – írja az Eduline. 

A húsvét ebben az évben április 9-re, a húsvéthétfő pedig április 10-re esik, vagyis az iskolai tavaszi szünet időszakában lesz.

Ettől eltérő időpontokban pihenhetnek az egyetemisták. A felsőoktatási intézmények maguk dönthetnek az oktatási szünetekről.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen energiatakarékosság miatt a tavaszi szünetet rendhagyó időpontban, még a második félév kezdete előtt, február 20. és 25. között tartják. A hallgatók február 27-én, hétfőn, több mint két hónap után térnek vissza, hiszen ugyancsak az energiaárak miatt az őszi szünet is a szokásostól eltérően, december közepén volt.

Az egyetemek többségénél marad a megszokott áprilisi időszak. 

Az Óbudai Egyetemen és a Miskolci Egyetemen a közoktatási szünettel egy időben, április 6-tól 11-ig pihenhetnek a hallgatók. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen április 10-ig, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen április 12-ig tart a tavaszi szünet. A Szegedi Tudományegyetem diákjai már március 28-án szünetre mehetnek, és április 3-án folytatják a tavaszi szemesztert.

A Budapesti Corvinus Egyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetemen és a győri Széchenyi István Egyetemen április 3-tól 6-ig, az Állatorvos-tudományi Egyetemen április 3-tól 10-ig tart a szünet. A Debreceni Egyetem hallgatói viszont később, április 10. és 14. között pihenhetnek, hasonlóan a Pécsi Tudományegyetemhez, ahol karonként eltérhetnek a dátumok, de a Bölcsészettudományi Karon április 11-től 14-ig lesz a szünet – írja a lap.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Napló/Nagy Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.